Chokri Mahassine: annuleren Pukkelpop was juiste beslissing

Chokri Mahassine: annuleren Pukkelpop was juiste beslissing

© Pukkelpop
Pukkelpop 2021 zal anders zijn.

 

 

Al een tijdje geleden werd beslist dat alle grote evenementen in ons land deze zomer niet doorgaan en dus ook Pukkelpop niet. Chokri Mahassine vond die beslissing enkele weken geleden te vroeg, maar beseft vandaag de dag dat het de juiste beslissing was.
Tijdens een livestream op YouTube vertelde de organisator dat de festivals de komende jaren er wellicht iets anders zullen uitzien, maar de mensheid heeft volgens hem een grote veerkracht en het publiek zal snel weer het 'gewone' leven opnemen. Dat er wat gaat veranderen, dat is een feit. "Ik ben er wel van overtuigd dat evenementen in het algemeen veel meer rekening zullen houden met de zaken die zich niet stellen."

 

 

Uiteraard is iedereen het slachtoffer van de coronacrisis, maar de evenementensector is héél hard geraakt omdat er geen alternatieve tijdstippen zijn om een zomerfestival te organiseren. Dat moet straks gebeuren of volgend jaar. "Wij kunnen dat niet inhalen, terwijl andere sectoren dat voor een deel wel kunnen. Voor ons is heel dit jaar volledig verloren. We zullen diep in onze reserves moeten duiken om het hoofd boven water te houden." 

 

 

"Hoe gaat het publiek zich gedragen na deze corona? Er waren bepaalde verwachtingen als de winkels zouden opengaan en dat er veel volk naar de winkels zouden trekken. Ik heb al heel wat on"tgoochelingen gelezen in de media. Hoe dat bij festivals zal zijn, dat is koffiedik kijken. Ik denk dat iedereen eigenlijk een beetje aan het afwachten is hoelang het nog gaat duren, of er vaccins op de markt gaan komen of niet. Ik ben zelf benieuwd wat de gevolgen gaan zijn om de wereld terug te doen functioneren", gaat Mahassine verder.

 

 

De affiche van 2020 zal volgend jaar niet overgenomen worden. "De beste acts zijn we aan het overnemen, daar zijn we nu al mee bezig. Maar we willen ook ruimte laten voor nieuwe acts die we in 2021 alle kansen geven. Wij doen geen copy/paste van de huidige affiche, voor sommige internationale groepen is dat gewoon ook niet mogelijk. We weten zelfs nog niet of er volgend jaar shows in het Sportpaleis mogelijk zullen zijn, we weten ook nog niet of alle andere landen er volgend jaar klaar voor zullen zijn", besluit Mahassine.

Related bio's:
Tags:
Pukkelpop