K3 brengt exclusieve vinylversie Waterval uit op Record Store Day

K3 brengt exclusieve vinylversie Waterval uit op Record Store Day

© Studio 100
exclusieve vinylversie uit van hun nieuwe album Waterval

Op Record Store Day brengt K3 voor het eerst een exclusieve vinylversie uit van hun nieuwe album Waterval. Het album verschijnt op zaterdag 23 april, tijdens de internationale feestdag van de platenzaken, in een gelimiteerde oplage van 750 stuks op watervalblauw vinyl. Het vinyl wordt geproduceerd bij Green Vinyl Records, een nieuwe vinylfabriek in Eindhoven, volgens een duurzaam en alternatief productieproces voor LP’s. 

Het succesvolle album Waterval verscheen op 17 december 2021 al op cd. Op Record Store Day, zaterdag 23 april, verschijnt er een eenmalige bijzondere uitgave op watervalblauwkleurig vinyl, in een gelimiteerde oplage van 750 stuks. Deze oplage is alleen op deze dag en exclusief verkrijgbaar bij de platenzaken in Nederland en België die meedoen aan Record Store Day. 

Duurzame vinyl 
Extra bijzonder aan deze uitgave is dat het vinyl geproduceerd wordt bij een nieuwe vinylproducent in Eindhoven; Green Vinyl Records in een collectief van acht Nederlandse organisaties uit het bedrijfsleven, onderzoeksveld en onderwijs, die samen een duurzaam en alternatief productieproces voor LP’s hebben ontwikkeld. Een proces gebaseerd op spuitgiettechniek in plaats van persen. Ook wordt de huidige kunststof vervangen door een milieuvriendelijker materiaal. Dit levert een energiebesparing op van ruim 70%. 
K3 is een van de eerste artiesten die haar vinyl op deze manier laat produceren. 

 

K3 over deze bijzondere release:

Hanne: “We zijn heel blij dat ons nieuwe album “Waterval” nu ook op Vinyl wordt uitgebracht!”

 

Marthe: “We dragen Record Store Day een warm hart toe en zijn blij dat we er ook dit jaar weer aan kunnen meewerken.”

 

Julia: “Ik vind onze nieuwe vinyl van Waterval echt top! Ik laat er sowieso eentje apart leggen voor mezelf!”

 

K3
Waterval is het eerste album in de nieuwe bezetting van K3. De Nederlandse Julia Boschman werd eind november tijdens de finale van K2 zoekt K3 als winnares verkozen om de vertrekkende Klaasje Meijer op te volgen. Op dezelfde dag verscheen ook meteen de eerste nieuwe single met Julia, Waterval. De single is inmiddels meer dan 3,5 miljoen keer gestreamd. De naam van de groep verwijst naar de eerste letters van de voornamen van de eerste bezetting uit 1998: Karen, Kristel en Kathleen. De songs op het album Waterval werden geschreven door Peter Gillis en Alain Vande Putte.

Over Record Store Day
De eerste Record Store Day vond plaats in Amerika op 19 april 2008. Een jaar later volgde de UK, weer een jaar later Nederland. Inmiddels vindt dit unieke evenement plaats in meer dan 2.000 onafhankelijke platenzaken in 23 landen verspreid over Europa, Amerika, Azië en Australië. Op RSD verschijnen exclusieve releases die alleen op die dag verkrijgbaar zijn in de aangesloten platenzaken. 
De release van K3 zal exclusief verkrijgbaar zijn in de deelnemende Nederlandse- en Belgische platenzaken. Meer info over RSD vind je hier.