K3 ontvangt gouden plaat voor album Waterval

K3 ontvangt gouden plaat voor album Waterval

© Studio 100
En dat is vandaag de dag een hele prestatie.

Hanne, Marthe en Julia van K3 hebben een gouden plaat ontvangen voor hun album Waterval. Het is hun eerste gouden plaat in deze nieuwe formatie. Twee maanden na de release van de single Waterval is het liedje ook nog zeven miljoen keer gestreamd, is het album twaalf miljoen keer gestreamd en is de clip op YouTube meer dan vijf miljoen keer bekeken.

De gouden plaat is voor de verkoop van meer dan 40.000 exemplaren van het album Waterval. Het bewijst opnieuw dat K3 na ruim twintig jaar nog altijd succesvol is in Nederland en Vlaanderen. Ook online is K3 met hun laatste album, single en videoclip populair. De single Waterval werd in de afgelopen twee maanden meer dan zeven miljoen keer gestreamd, het gehele album heeft meer dan twaalf miljoen streams en de videoclip scoort op YouTube momenteel meer dan vijf miljoen views.

‘Vanaf het eerste moment dat we het liedje Waterval hoorden, hadden we het gevoel dat dit echt kon aanslaan bij onze fans,’ laat Hanne weten. ‘Het is echt een typisch K3 liedje waar je heel blij en vrolijk van wordt.’ Marthe is blij met het succes. ‘Dat het al zo snel door veel mensen is beluisterd en clip is bekeken, maakt ons heel trots.’ Julia, die zich inmiddels als een vis in het water voelt bij K3, verheugt zich op nog meer succes. ‘Met Marthe en Hanne hoop ik nog heel veel van deze liedjes te mogen maken.

Intussen zijn Julia, Hanne & Marthe druk aan het repeteren voor hun eerste live shows samen. Die “Kom erbij” tour start binnen twee weken, op 4 maart, in Hasselt en loopt dan eerst door Vlaanderen en in het najaar door Nederland. Inmiddels zijn de optredens in Hasselt helemaal uitverkocht en loopt de verkoop voor de andere locaties als een sneltrein. Tickets & info: studio100.com/shows