Pukkelpop 2021 gaat dan toch door

Pukkelpop 2021 gaat dan toch door

© Photonews
Pukkelpop zal dan toch plaats vinden van 19 tot en met 22 augustus

Zomer in zicht! Eentje met festivals en met Pukkelpop! We zijn ontzettend dankbaar en blij. Blij dat we eindelijk terug mogen doen wat we graag en goed doen. Dankbaar omdat we de kans krijgen om het te bewijzen. Zo komt er een einde aan een bijzonder lange en onzekere periode. We kunnen niet wachten om opnieuw plankgas te geven, op weg naar een warme zomer, op weg naar PKP21. De exacte modaliteiten zijn momenteel nog niet helemaal duidelijk, maar we maken ons sterk dat de komende uren en dagen het concrete canvas aan de eventsector zal worden overgemaakt.

Dat het ook dit jaar geen normale editie zou worden, was intussen wel duidelijk. Maar het vaccinatieprogramma ligt op schema en tal van veiligheidsprotocollen zijn in de maak. We mogen dus terug vooruit kijken. Veiligheid en volksgezondheid staan voorop maar we gaan ook proberen om Pukkelpop in zijn meest vertrouwde vorm te gieten. Met de al even andere vertrouwde ingrediënten: een unieke sfeer en de allerbeste muziek.

Chokri Mahassine, organisator:
Het is onze grootste ambitie om van Pukkelpop de veiligste plaats voor jongeren te maken. Laten zien dat het wel degelijk kan. Wij zijn professionals, we weten waarmee we bezig zijn; we zijn nog nooit zo klaar geweest om deze uitdaging - een van de grootste uit ons bestaan - aan te gaan.

We nemen nu een paar dagen de tijd om het kader dat aangereikt zal worden te matchen met onze festivalplannen. Er komt ook een taskforce op federaal niveau, met experts uit diverse veiligheidsorganen en de festivalsector. Alles zal grondig worden voorbereid. Andere vragen zoals: Hoeveel podia? Moet ik gevaccineerd zijn of kan ik me ook op de festivalweide laten testen? Wanneer start de ticketverkoop? Hoeveel kost een ticket? Hoe zit het met dat coronapaspoort? Welke artiesten staan op de affiche? zullen nog heel even moeten wachten.

Chokri Mahassine, organisator:
De afgelopen maanden koos onze sector bewust voor een constructieve samenwerking met alle mogelijke experts ter zake. Op dat elan werken we verder. Met expertise en gelijkwaardige input langs alle zijden. De veiligheid van onze bezoekers, artiesten, crew en buurtbewoners is en blijft onze topprioriteit.

Noteer het weekend van 19 tot en met 22 augustus al maar met stip in de agenda. Meer info volgt snel, hou hiervoor onze sociale media en website in de gaten: www.pukkelpop.be.

En nu, full force naar een prachtige Pukkelpop!

Related bio's:
Chokri Mahassine