15 keer Bart Peeters Deluxe blijkt onvoldoende

15 keer Bart Peeters Deluxe blijkt onvoldoende

© Jopix.be
Extra concerten in mei 2020

Pers en publiek zijn laaiend enthousiast over de Bart Peeters concerten in de Lotto Arena. Authentiek, hartverwarmend, energetisch en impressionant zijn de meest gebruikte omschrijvingen.  
 
Artiest en organisator PSE Belgium keken met gevoelens van verbazing en verwarring maar vooral extreme dankbaarheid toe hoe de lijst van concerten alsmaar langer werd. Zondag 19 januari leek er toe te leiden dat er onherroepelijk een einde zou komen aan een reeks van uiteindelijk 15 uitverkochte Deluxe concerten
 
Maar Bart kan er niet omheen: de herneming van de concerten sinds afgelopen vrijdag (na vier concerten in november) brengt een nieuwe tsunami van belangstelling met zich mee.  Parallel ontwikkelde zich ook een druk vanuit de studentenwereld, een belangrijk deel van de Bart Peeters fans, vanwege het feit dat de huidige concerten in volle examenperiode vallen.
 
Het heeft er de organisator toe aangezet om met alle betrokkenen (en met een koor van 500 personen zijn dat behoorlijk wat mensen) naar een mogelijkheid te zoeken om tegemoet te komen aan de grote vraag naar tickets. Trots maar tegelijk ook nederig zijn we blij te kunnen aankondigen dat er extra Deluxe concerten zullen plaatsvinden en dit op donderdag 14, zaterdag 16 en zondag 17 mei 2020.  Tickets voor deze concerten zijn vanaf nu te koop.  De paar duizend mensen die zich tussentijds slim op de wachtlijst hadden ingeschreven, werden intussen persoonlijk verwittigd en hebben voorbehouden plaatsen ter beschikking.  
 
Ook nieuw album scoort, topcijfers voor de TV uitzendingen
Het album “Bart Peeters & Pop up koor olv Hans Primusz” staat ondertussen zes weken in de Ultratop van de Belgische albums en staat momenteel op plaats 3, achter Niels Destadsbader en Clouseau. Een samenvatting van een aantal hoogtepunten van de concerten werd inmiddels uitgezonden op Eén op maandagavond 23 december en tijdens de nieuwjaarsnacht.  Samen met het uitgestelde kijken haalde deze uitzending meer dan 1.5 miljoen kijkers, wat ongezien is voor een registratie van een concert.
 
Persreacties unaniem
Een eerste concert van een reeks is nooit het beste.  Desondanks kan je zonder uitzondering alle perscommentaren na de première eind november alleen maar als lyrisch omschrijven.   
 

Bart“ Peeters Deluxe, een emotionele rollercoaster”
Het Nieuwsblad
 
Bart Peeters en zijn Ideale Mannen pakken Lotto Arena in. Een conclusie?
Die is kort en krachtig: ga zélf kijken.”
Gazet van Antwerpen
 
“Tussen het uitbundige rondspringen was er ook een kippenvelmoment: Peeters bracht een eerbetoon aan de overleden Robert Mosuse, samen met diens broer Ronny.”
Het Laatste Nieuws
 
“De mix van emotie en actie zat heel juist in dit concert, temeer omdat de emotie nooit overhelde naar meligheid.”
De Standaard

 
Bart Peeters levert met deze concerten een zelden geziene (en zeker ook gehoorde) ervaring aan de bezoeker.  Wie het nog wil meemaken, zal zich moeten reppen.  Bart maakt er geen geheim van dat hij na dit avontuur zal terugplooien naar zijn meer natuurlijke biotoop van theaters en schouwburgen.
De ticketverkoop voor de extra concerten op donderdag 14 mei, zaterdag 16 mei en zondag 17 mei is reeds gestart. BART PEETERS DELUXE in de Lotto Arena gaat ook nog door op 7, 9, 10, 12, 15, 16, 17 en 19 januari. Tickets zijn verkrijgbaar via www.lotto-arena.been 070 345 345 (max. 0.30€/min).
 

Related bio's:
Bart Peeters
Tags:
Bart Peeters