Belgische Wim Hoste niet te stoppen in Dubai: "Nieuwe muziek én eigen tv-show"

Belgische Wim Hoste niet te stoppen in Dubai: "Nieuwe muziek én eigen tv-show"

© Showbizzplaza
Gentenaar Wim Hoste woont al 16 jaar in Dubai en droomt van een internationale carrière.

Gentenaar Wim Hoste is in eigen land nog steeds relatief onbekend, maar triggerde de voorbije maanden meermaals de Vlaamse media. De zanger, acteur en MC die al ruim 16 jaar in Dubai woont, trad begin dit jaar vier keer op aan het Belgisch paviljoen op Expo 2020 en won zo maar even twee awards.

"Vorig jaar kreeg ik na een optreden de 'Award Of Recognition Sheikh Saqer Bin Mohamed al Qasimi' overhandigd uit lokale handen en later nog de 'I Succes Award voor Beste Artiest Optreden'", vertelt Hoste trots aan Showbizzplaza. "Het voorbije half jaar was een rollercoaster", gaat de enthousiaste Gentenaar verder. "Ik had al opgetreden in de grootste concertzalen van Dubai, Abu Dhabi en zong zelfs op evenementen in Azië, maar in februari had ik de eer om op te treden op de wereldtentoonstelling tijdens het bezoek van koning Filip en koningin Mathilde, een onvergetelijke herinnering."

Dubai's eigen 007

Met zijn gentleman-uitstraling wordt Hoste in Dubai wel eens vergeleken met James - 007 - Bond. "Cool, niet?", lacht hij. "Een imago waar ik geen probleem mee heb, integendeel. Ik heb, samen met de énorm talentvolle componist Ivan Kovalenko, vier nieuwe songs geschreven, helemaal in Bond-stijl."

De komende jaren hoopt de Belg nog meer eigen nummers uit te brengen. "De muziek slaat aan, er is momenteel zelfs interesse uit Las Vegas en Zuid-Korea", vertelt de veelzijdige Belg enthousiast.

(lees verder onder de Instagrampost)

 

Culturele talk show

Dat Hoste de komende maanden niet op zijn lauweren wil gaan rusten, bewijst zijn laatste nieuwe wapenfeit: een heuse talk show waarvoor hij samenwerkte met o.a. Belgisch journalist en ondernemer Christophe Moons, die zelf ook in Dubai woont.

"'Gems of Arabia by Wim Hoste' is een cultureel programma waarin ik zowel lokale en internationale gasten uit de wereld van de podiumkunsten interview", legt hij uit. "Momenteel zijn er al twee afleveringen ingeblikt. Eentje met de Australiër Alex Broun, die vroeger nog in 'Buren' heeft geacteerd en al samenwerkte met Nicole Kidman. In de tweede episode laat ik het publiek kennismaken met de unieke stem van Spaanse soprano Isabel Cañada Luna. Met haar heb ik trouwens een eigen show en samen hebben we ook opgetreden op de expo."

(lees verder onder de video)

"Stilzitten is niks voor mij, dat weet ondertussen iedereen in Dubai", besluit Wim Bond met een knipoog.

Je kan meer te weten komen over Wim Hoste en zijn projecten op www.wimhoste.com, op www.gemsofarabia.tv en zijn Instagram en YouTube.

Meer nieuws over: