jan Schepens in hoofdcast van Daens

jan Schepens in hoofdcast van Daens

© Dieter Dewulf
een maand na aankondiging reeds 40.000 tickets de deur uit

Exact een maand geleden stelde Studio 100 zijn nieuwe versie van de succesmusical Daens voor in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Vandaag maakte Studio 100 bekend dat ook Jan Schepens in de musical te zien zal zijn. Hij zal de rol spelen van broer Pieter Daens.
Vanaf 22 februari 2020 zal er een volledig nieuwe versie van deze beklijvende productie te zien zijn. Het lijkt erop dat het Vlaamse publiek ook deze productie in de armen sluit want na amper een maand zijn er reeds meer dan 40.000 tickets de deur uit.

Daens 2.0
Studio 100 heeft de ambitie om van deze productie Daens 2.0 te maken. Het leven en de boodschap van priester Daens zijn een inspiratiebron geworden voor elke nieuwe generatie.
De rijdende tribunes en decors zorgen voor een bijzondere, nieuwe versie van deze succesmusical. De beleving voor publiek wordt gegarandeerd door het groots speelveld, state-of-the-art theatertechnieken en een kwalitatief audiosysteem met hoofdtelefoons dat eerder ook al zijn dienst bewees tijdens de spektakel-musical 40-45.

Gert Verhulst: "De wereldpremière van Daens meer dan 10 jaar geleden was een absolute mijlpaal voor Studio 100. Dat er vandaag al meer dan 40.000 mensen ons het vertrouwen hebben gegeven doet mij bijzonder veel plezier. Het creatieve team is in elk geval hard aan het werk om ervoor te zorgen dat we op 21 februari 2020 opnieuw een bijzondere première kunnen neerzetten.

 

De titelrol zal vertolkt worden door Peter Van de Velde. Daarnaast speelt theatermonument Jo De Meyere de rol van Bisschop Stillemans. Free Souffriau is Nette Scholiers en Jelle Cleymans geeft gestalte aan de socialistische voorman Jan De Meeter.

De regie en het script zijn in handen van Frank Van Laecke. Allard Blom zorgde voor de liedteksten en Dirk Brossé componeerde de muziek van deze prestigieuze musical.

verhaal
De musical Daens is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1992 van grootmeester Stijn Coninx. Hij situeert zijn epos over recht en onrecht, over leven en dood, in het Aalst van 1900 en dompelt ons onder in het rauwe, uitzichtloze leven van de arbeidersklasse.

Eén man gaat echter de strijd aan met het immense onrecht van die tijd.

Die man is priester Adolf Daens.

Daens

vanaf 22 februari 2020 

Studio 100 Pop-Up Theater Puurs

tickets & info via www.daens.be

 

Related bio's:
Jan Schepens