'K3 RUN&FUN' van Sport Vlaanderen en Studio 100

'K3 RUN&FUN' van Sport Vlaanderen en Studio 100

© Studio 100
Op 18 september organiseren Sport Vlaanderen en Studio 100 de 2e editie van dit groot loopevent.

Op zondag 18 september organiseren Sport Vlaanderen en Studio 100 voor de tweede keer een gezamenlijk loopevent voor kinderen van 5 tot 12 jaar: de K3 RUN&FUN. Opnieuw lopen de kinderen op de tonen van K3. Het verschil met de corona-editie van vorig jaar is dat alles nu veel uitbundiger mag. Met meer ruimte voor randactiviteiten en sportinitiaties hopen Sport Vlaanderen en Studio 100 meer dan 10.000 mensen te mogen ontvangen in Hofstade. Inschrijven kan vanaf nu.

Amusement voor familie en vrienden

Op zondag 18 september wil Sport Vlaanderen, samen met K3 en Baba Yega, heel wat kinderen van 5 tot 12 jaar de kans geven om te sporten en een geweldig leuke dag te beleven samen met hun ouders, broers, zussen en vrienden. Voor twee groepen, een in de ochtend en een in de namiddag, van telkens 1.500 kinderen organiseert Sport Vlaanderen een loopevent. K3 sluit de ochtend af met een optreden, Baba Yega doet dat in de namiddag. Anders dan vorig jaar kan iedereen een hele dag blijven. Want naast de loopsessies organiseren verschillende sportfederaties initiaties, er zijn kennismakingsspelletjes, randanimatie, eten en drinken. In totaal zullen op 18 september meer dan 10.000 mensen welkom zijn op het domein van Sport Vlaanderen Hofstade.

"We willen kinderen op jonge leeftijd warm maken voor sporten en bewegen", zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts. "We geloven in de aanstekelijke kracht van sport. Zien sporten, doet sporten. Als dan de sportieve meisjes van K3 en de stoere mannen van Baba Yega de spurt aantrekken tijdens de Run&Fun, verlaagt dit voor vele kinderen de drempel om ook de loopschoenen aan te trekken."

Hans Bourlon, topman Studio 100: '"Bewegen, of dat nu wandelen of fietsen is, is een reflectiemoment voor mij: die cadans, dat opent je geest. Bij Studio 100 vinden we het erg belangrijk dat onze kinderhelden de aanstekelijke sportkriebels mee verspreiden."

Inschrijven voor het event kan vanaf vandaag op www.sport.vlaanderen/k3. Zowel de lopers als hun trouwe supporters betalen 8 euro. Voor verschillende kansengroepen zijn goedkopere tickets voorzien. Voor deze prijs heb je op het domein van Sport Vlaanderen Hofstade toegang tot het loopevent (alleen voor de 5- tot 12-jarigen), de randactiviteiten en de optredens van K3 en Baba Yega.

Hanne, Marthe & Julia: "We kijken erg uit naar dit vrolijke evenement en gaan met veel plezier zingen voor al die sportieve kinderen, hun familieleden en vrienden! Het wordt ongetwijfeld een onvergetelijke dag!"

 

Over Sport Vlaanderen
Sport Vlaanderen is de sportadministratie van de Vlaamse overheid, en heeft een duidelijke missie: het wil iedereen in Vlaanderen zoveel mogelijk kansen bieden om zijn hele leven lang te sporten en te bewegen. Sport Vlaanderen doet dit door het sport- en beweegaanbod in Vlaanderen zo kwaliteitsvol en zo toegankelijk mogelijk te maken op maat van iedereen. Onze sportcentra vervullen hierin een belangrijke rol. Om dit te bereiken, geven dagelijks meer dan 600 mensen het beste van zichzelf, onder leiding van administrateur-generaal Philippe Paquay en algemeen directeur Paul Rowe. De organisatie bestaat uit het hoofdbestuur dat zich in Brussel bevindt, en veertien centra verspreid over Vlaanderen.

Over Studio 100
Studio 100 werd in 1996 opgericht door Gert Verhulst en Hans Bourlon. Het bedrijf is uitgegroeid tot een unieke internationale onderneming in familie-entertainment, met een zeer sterke reputatie. Studio 100 staat garant voor een brede waaier aan kwaliteitsproducten op het vlak van familie- en kinderentertainment: televisie, film, boeken, tijdschriften, cd's, merchandising, eigen zenders, digitale platformen, shows en theaterproducties... alles wordt binnenshuis ontwikkeld. Studio 100 heeft diverse populaire pretparken: Plopsaland en Plopsaqua in De Panne, Plopsa Indoor Hasselt, Plopsa Coo, Holiday Park in Duitsland, Mayaland in Polen en Plopsa Indoor in het Nederlandse Coevorden. Recent openden nog het Plopsahotel in De Panne en Plopsaqua Landen-Hannuit. De uitbouw van meerdere complementaire activiteiten rond de verschillende Studio 100-figuren is één van de sterktes van Studio 100.