MNM viert op 20 mei alle scholen op De Strafste Schooldag

MNM viert op 20 mei alle scholen op De Strafste Schooldag

© MNM
Dit schooljaar is het heel bijzonder.

In een schooljaar vol mondmaskers, online lessen en ontsmettingsmiddel, toonden alle scholen in Vlaanderen zich stuk voor stuk straffe scholen. Leerkrachten vonden zichzelf opnieuw uit, poetsploegen maakten scholen meer dan ooit weer proper en veilig, directeurs pasten zich flexibel aan aan een steeds wisselend ‘nieuw normaal’, en leerlingen realiseerden groepswerken op afstand via Discord. 
Om al die straffe scholen en hun straffe schoolhelden te feliciteren en in de kijker te zetten, viert MNM hen op 
20 mei tijdens De Strafste Schooldag. MNM organiseert die dag een spetterende radioshow met MNM DJ Sander Gillis. Het wordt een show vol optredens en met een uitgebreide playlist gekozen door alle scholen van Vlaanderen. 

Alle scholen zijn straffe scholen

MNM DJ’s Laura Govaerts, Esther Nwanu, Wanne Synnave en Kawtar Ehlalouch staan die dag ook paraat om alle helden van het onderwijs te bedanken. In tegenstelling tot de voorafgaande jaren kiest MNM dit jaar dus niet één Strafste School, maar viert de jeugdzender alle scholen! Want in deze uitzonderlijke tijd is elke school gewoonweg een ontzettend straffe school. 

Schoolhelden

De Strafste Schoolhelden actie die MNM al maanden organiseert, wordt op 20 mei nog eens extra in de verf gezet. MNM is deze editie op zoek gegaan naar de verhalen van alle Strafste Schoolhelden. Luisteraars konden en kunnen nog steeds hun held nomineren via MNM.be en de MNM-app. MNM DJ’s Sander Gillis en Laura Govaerts zetten deze helden vervolgens in de bloemetjes. Tot 20 mei trekken ze heel Vlaanderen door om dit te doen. Op De Strafste Schooldagvolgt dan de grote apotheose van deze actie.

“Er wordt te weinig gezegd en getoond wat er allemaal GOED gaat op de scholen. En dat terwijl onze scholen, ook net in deze moeilijke tijden, zich op zoveel manieren straf tonen. Ik heb zoveel zin om alle spotlights die ik kan vinden te zetten op al die fantastische leerlingen, leerkrachten, poetsvrouwen, oudercomités, zorgleerkrachten, directies… die van onze scholen een plek maken waar je graag bent, ook al ben je er misschien fysiek niet zoveel geweest.” Laura Govaerts

"Het is geen makkelijke tijd om op de schoolbanken te zitten, maar er zijn zoveel Strafste Schoolhelden die elke dag het beste van zichzelf geven. Die mensen verdienen meer dan ooit een feest, een schouderklopje, een dankuwel.” Sander Gillis 

Schrijf je nu school in

Vandaag werd tijdens Gillis & Govaerts de aftrap van De Strafste Schooldag campagne gegeven met een DJ-set op het Sint-Jozef Humaniora in Brugge. Hiermee zijn de inschrijvingen geopend en kan vanaf nu iedere school zich inschrijven om deel te nemen aan De Strafste Schooldag op 20 mei. 

Wat moet je doen? Laat via de MNM-app of MNM.be weten waarom jouw school ook een straffe school is! Zet vervolgens op 20 mei tussen 13u-18u je radio aan in de klas, de leraarszaal of de speelplaats. MNM zet dan alle ingeschreven scholen in de bloemetjes met verrassende optredens, muziek gekozen door de scholen en met de MNM DJ’s die de helden van het onderwijs gaan bedanken. 

De Strafste Schooldag, 20 mei, 13u-18u op MNM en MNM.be.

Related bio's: