Niels Destadsbader en Siska Schoeters presenteren zes Zomerhit-shows.

Niels Destadsbader en Siska Schoeters presenteren zes Zomerhit-shows.

© vrt
Het word een zomer vol muziek aan zee.

Eén en Radio 2 maken van de komende zomer één groot muziekfeest. Zes weken lang presenteren Siska Schoeters en Niels Destadsbader Zomerhit van aan de Belgische kust. Het worden zes shows vol heerlijke muziek en artiesten van hier. Met als kers op de taart natuurlijk de uitreiking van de felbegeerde Zomerhit 2022.

Volgens de krant Het Laatste Nieuws zullen Siska en Niels ‘Zomerhit’ liefst zes keer vanuit verschillende Belgische badsteden presenteren. Volgens de makers zullen het zes “shows vol heerlijke muziek en artiesten van hier” worden. Hoogtepunt van ‘Zomerhit’ wordt de uitreiking van de felbegeerde ‘Zomerhit 2022', mogelijk in het weekend van 20 augustus in Blankenberge. Die show zal live worden uitgezonden met muzikaal spektakel en de uitreiking van een resem Awards brengen. Voor Niels wordt het een absolute thuiswedstrijd. Vorig jaar nog won hij samen met Regi nog ‘Zomerhit 2021', toen met ‘De wereld draait voor jou’.

Met zes afleveringen van ‘Zomerhit’ op Eén en acht uitzendingen van ‘Tien om te Zien’ krijgt Vlaanderen voor het eerst in jaren nog eens een volwaardige muziekzomer. ‘Zomerhit’ zal op verschillende locaties worden uitgezonden, ‘Tien om te Zien’, met Anne Debaetzelier en Willy Sommers als iconische presentatoren, mogelijk aangevuld met een jeugdig duo, kampeert vast op de dijk van Westende. Eén plant hun muziekfeest vanaf midden juli, VTM start wat later, allicht vanop zondag 31 juli. Officieel is het nog niet, maar mogelijk worden beide shows op zondagavond uitgezonden.