Niels Destadsbader opnieuw in zijn Deerlijk op BuikRock

Niels Destadsbader opnieuw in zijn Deerlijk op BuikRock

© Kim Moras
BuikRock 2020: dubbele beleving met ijzersterke muzikale troeven

Bescheiden maar vastberaden veroverde BuikRock vorig jaar een plekje op de Vlaamse festivalkalender. Ruim 5.000 liefhebbers genoten op de laatste dag van de zomervakantie in Deerlijk van muzikaal vuurwerk. Een onverhoopt succes voor een beginnend festival als het onze. In 2020 steken we daarom een tandje bij. Twee dagen naeen serveren we de bezoeker opnieuw onvervalst festivalplezier. Met Niels Destadsbader, jawel.

 

 

Tussen pot en pint werden in de zomer van 2018 de eerste plannen gesmeed voor een openluchtconcert van Niels Destadsbader in z’n eigen gemeente, Deerlijk. Dat mocht ook wel eens, want er waren plannen om de populaire zanger/presentator het ereburgerschap toe te kennen. Zo gebeurde ook. Onder grote mediabelangstelling zette burgemeester Claude Croes met zichtbaar genoegen Niels in de bloemetjes. Tegelijk werd ook duidelijk dat Niels op een speciale manier dankjewel wou zeggen voor de onverwachte onderscheiding. BuikRock was geboren. De laatste dag van de zomervakantie stond echter niet alleen Niels op ‘zijn’ podium. Ook Stan Van SamangGers Pardoel, de gloednieuwe boyband Bobby, Soulbrothers en nog een rist anderen waren van de partij. Het werd een onvergetelijk muziekfeest. Mét een mooie publieke opkomst, een boost van jewelste voor de eersteling.

 

 

Zoveel moois vraagt om herhaling. Dat beseften ook de organisatoren. “Toen we merkten dat het haalbaar was om in 2020 een tweede editie op poten te zetten, hebben we niet getwijfeld”, zeggen Wim Buyck en Henk Verbeke. “De grote uitdaging is echter, om nog beter te doen, zowel op muzikaal als organisatorisch vlak. De beleving van het festival moet kloppen als een bus, we willen de bezoeker een onvergetelijk slot van de grote vakantie aanbieden. Daarom beslisten we om ook op vrijdag vanaf de vooravond de wei al in vuur en vlam te zetten, met een ijzersterke line-up die ambiance garandeert vanaf de eerste muzieknoot. Op zaterdag doen we zoals vorig jaar: met kwaliteit in alle rust opbouwen naar het slot van BuikRock.”

 

 

Vrijdag 28 augustus wordt het dus vlammen vanaf minuut één. Bram & Lennert, vorig jaar al succesvol tijdens de eerste editie van BuikRock, geven er vanaf 18 uur een lap op. Daarna volgen De KreunersBart Peeters en, als West-Vlaams toetje, ’t Hof van Commerce.
Zaterdag 29 augustus opent Neander om 14 uur het festival. Metejoor, Jebroer, Emma Bale en André Hazes jr effenen nadien het pad voor, jawel, opnieuw Niels Destadsbader. Het was vorig jaar eigenlijk niet de bedoeling dat Niels er op BuikRock 2020 weer bij zou zijn. “Maar het is me zo verschrikkelijk goed bevallen dat ik met ongelooflijk veel goesting terugkeer. Want geef toe: bestaat er eigenlijk iets mooiers dan de zomer muzikaal af te sluiten in m’n eigen achtertuin?”, vraagt Niels zich af. BuikRock 2020 eindigt met de onvervalste ambiance van Preuteleute, een meer dan waardige afsluiter.

 

 

Tickets via buikrock.be