Nieuwe zondagavondquiz met Sven de Leijer

Nieuwe zondagavondquiz met Sven de Leijer

© één
Donderen in Keulen: vanaf 8 september met Sven de Leijer op één

Met veel humor en een beetje show trapt Sven de Leijer vanaf 8 september de zondagavond af. In zijn gloednieuwe quiz Donderen in Keulen ontvangt hij elke week twee teams met bekende en - voorlopig - minder bekende Vlamingen. Zij moeten niet enkel bewijzen dat ze veel weten, maar ook tonen hoe goed zij mensen van over de hele wereld kunnen inschatten.

Sven heeft van negen erg uiteenlopende landen in de wereld – van Turkije en Colombia tot Senegal en de Verenigde Staten – telkens drie inwoners de kleren van het lijf gevraagd. Het is nu aan de quizzende Belgen om in dit mondiale kluwen hun eigen vooroordelen te ontmaskeren, en de stereotypen te bevestigen of ontkrachten.

Donderen in Keulen: vanaf 8 september elke zondag om 20.00 uur op Eén.

Wereldse quiz

In Donderen in Keulen spelen elke week twee teams tegen elkaar, bestaande uit twee bekende Vlamingen en één onbekende. Onder andere Jeroen Meus, Christoff, Eva De Roo, Soe Nsuki, Maaike Cafmeyer, Frances Lefebure, Jan Peumans, Walter Grootaers, Goedele Wachters, Stan Van Samang, Leen Dendievel, Tom Waes, Siska Schoeters, Cath Luyten, Peter Van de Veire, Barbara Sarafian, Bart Peeters, Martin Heylen, Annemie Struyf en Saartje Vandendriessche komen langs. Elke aflevering strijden de teams tegen elkaar in de hoop zoveel mogelijk reiskilometers samen te sprokkelen. De onbekende Vlaming van het winnende team mag met deze kilometers na afloop op reis vertrekken.

Het decor van Donderen in Keulen springt meteen in het oog: de twee teams spelen de quiz vanuit een grote, witte wereldbol. Die heeft tijdens de quiz een belangrijke functie: soms gaat de wereldbol dicht bij een fout antwoord, soms sluit die langzaam en moeten de kandidaten het juiste antwoord geven voor de tijd om is.

Korte inhouden

Aflevering 1

Jeroen Meus, Christoff, Bart Cannaerts en Eva De Roo zijn de bekende koppen van deze eerste aflevering. De 38-jarige Erika Henry uit Elewijt en de 31-jarige Simon Newport uit Oppuurs strijden voor de reiskilometers.

Aflevering 2

Adriaan Van den Hoof, Soe Nsuki, Maaike Cafmeyer, Xavier Taveirne spelen samen met Deborah Neyens (29 jaar) uit Antwerpen en Mirko Michetti (42 jaar) uit Zonhoven.

De andere teams worden wekelijks via de programmakolommen bekend gemaakt.

Donderen in Keulen: vanaf 8 september elke zondag om 20.00 uur op Eén.

Donderen in Keulen is een programma van Woestijnvis voor Eén.

 

 

 

Related bio's:
Sven de Leijer