Rode Neuzen Dag zorgt voor Liefde voor Muziek-reünie

Rode Neuzen Dag zorgt voor Liefde voor Muziek-reünie

© VTM
Alle artiesten van het voorbije seizoen te zien in special op vrijdag 13 november om 20.40 bij VTM

Rode Neuzen Dag draait dit jaar rond muziek. De goeddoelactie van VTM, Qmusic, HLN en Belfius zorgt daarom voor een unieke reünie van de cast van het vorige seizoen van Liefde voor Muziek. Regi, Gene Thomas, Karen Damen, André Hazes, Sean Dhondt, Peter Vanlaet van Mama’s Jasje en Tom Dice & Kato van The Starlings waren er maar wat graag bij op de opnames van deze Rode Neuzen Dag Special van Liefde voor Muziek. Tot aan Rode Neuzen Dag zelf, op 4 december 2020, ligt de klemtoon op hoe muziek kan helpen om - tijdens deze verwarrende tijden - houvast te bieden. Net daarom werd dit programma gemaakt. Het resultaat is op vrijdag 13 november om 20.40 te zien bij VTM.

Ik moet zeggen dat ik me toch ook wel wat onzeker voel over de toekomst. Zeker nu met Corona, en de maatregelen die weer verstrengd zijn”, vertelt Tom Dice van The Starlings. “Als ik dan naar Chicago van Sufjan Stevens luister of Phoebe Bridgers, dan brengt me dat echt tot rust”, vult Kato aan. Onderzoek wijst uit dat muziek voor sommigen therapeutisch kan werken en zelfs een ‘persoon’ kan vervangen.

De nummers die de artiesten brengen, zijn uiteraard niet toevallig gekozen. Maar wie welk nummer zingt en of het dan elkaars nummers zijn en vooral waarom precies die nummers gekozen zijn, houden de artiesten de lippen stijf op elkaar. “Dan moet je maar kijken op 13 november”, knipoogt Gene Thomas, “Ik kan je wel al verklappen dat het niet allemaal ‘gevoelige’ nummers zijn - integendeel. Eens goed uit je dak gaan of stevig rocken, het kan zo’n deugd doen, toch? En het kan je tegelijk ook écht gelukkig maken.” 

Uiteraard hebben de muzikanten zelf het ook niet makkelijk gehad tijdens de afgelopen coronaperiode - zonder optredens. “Net daarom zijn we eigenlijk heel blij dat we dit programma kunnen maken om aan jongeren die het nu ook moeilijk hebben te laten zien: Hey, we zijn jullie niet vergeten. Maar ook de boodschap mee te geven dat muziek echt wel kan helpen tijdens moeilijke tijden”, vult Sean Dhondt aan.

Related bio's: