RTBF kiest jong talent Jérémie Makiese voor Eurovisiesongfestival 2022

RTBF kiest jong talent Jérémie Makiese voor Eurovisiesongfestival 2022

© vrt
Tweetalig talent vertegenwoordigt ons land.

RTBF kondigde op de ochtend van 15 september in het radioprogramma Vivacité aan dat het jonge talent Jérémie Makiese voor België naar het Eurovisiesongfestival gaat. Op 20-jarige leeftijd won Jérémie de negende editie van The Voice Belgium in 2021 met onder meer zijn engelachtige vertolking van het liedje Jealous van Labyrinth - een optreden dat een blijvende indruk achterliet. Er zit ook een Vlaams randje aan deze inzending van RTBF: Jérémie werd geboren in Antwerpen en is tweetalig.

 

Peter Van de Veire, vaste Songfestivalcommentator bij Eén, had meteen een interview met Jérémie over zijn deelname aan het Eurovisiesongfestival en zijn verwachtingen. Deze video is vanaf nu op de sociale media van Eén en via het syndicatieplatform te vinden, en hieronder in dit bericht.

 

Het Eurovisiesongfestival is in mei volledig te volgen bij Eén en de radionetten van de VRT

 

Biografie   

De 21-jarige Jérémie Makiese is geboren in Antwerpen, waar hij samen met zijn drie broers en zus woonde tot hij zes was. Hij verhuisde nadien naar Sint-Agatha-Berchem, ging enkele jaren later naar Dilbeek en vestigde zich tenslotte in Ukkel. Jérémie begon zijn schoolcarrière in zijn moedertaal, het Nederlands. Later leerde hij Frans dankzij zijn ouders, die oorspronkelijk uit Congo kwamen, en tijdens zijn studies, die hij in het Frans voortzette. Thuis is elk lid van zijn gezin tweetalig.

Jérémie begon te zingen op de plaatselijke school in Sint-Agatha-Berchem. Hoewel hij in een muzikale familie opgroeide, had Jérémie nooit echt beseft hoe belangrijk muziek in zijn leven was. Hij ontdekte deze passie pas echt tijdens een zangwedstrijd georganiseerd door de gemeenteschool Glycines in Sint-Agatha-Berchem. Zijn vader schreef hem in en Jérémie won de wedstrijd overtuigend. Deze overwinning zette hem ertoe aan zich in te schrijven voor The Voice Belgium, op de vooravond van zijn 20ste verjaardag. Tijdens het The Voice Belgium-avontuur ontwikkelde Jérémie een goede band met zijn coach BJ Scott, die zijn mentor werd in de muziekwereld.

Naast muziek is voetbal een grote passie van Jérémie. Hij tekende net een contract voor een jaar als keeper bij Excelsior Virton in de D1B. Jérémie wil zowel zijn muzikale als zijn sportieve carrières alle kansen geven en ze met beide handen grijpen.

In mei zal Jérémie Makiese België vertegenwoordigen op de 66ste editie van het Eurovisiesongfestival. De song wordt later bekendgemaakt.

 

Related bio's:
Jérémie Makiese