Zillion, de nieuwe film van Robin Pront, kondigt cast aan

Zillion, de nieuwe film van Robin Pront, kondigt cast aan

© KFD
Naast Matteo Simoni spelen ook Jonas Vermeulen, Charlotte Timmers, Barbara Sarafian en Geert Van Rampelberg mee.

Donderdagavond kondigde regisseur Robin Pront, bekend van zijn debuut D’Ardennen, de cast van zijn nieuwe film Zillion aan in een aangepast decor: de discotheek Carré in Willebroek. Zillion brengt het misdaadverhaal over de opkomst en ondergang van de Antwerpse danstempel Zillion en zijn flamboyante eigenaar Frank Verstraeten. Jonas Vermeulen, die bij het grote publiek bekend werd als Vlaanderens sympathiekste regie-assistent in de tv-reeks Studio Tarara, neemt de rol van Frank voor zijn rekening.  Ook Charlotte Timmers, Barbara Sarafian, Geert Van Rampelberg, Dirk Roofthooft en Frank Vercruyssen behoren tot de hoofdcast. Eerder was al bekend geworden dat Matteo Simoni gestalte geeft aan Dennis Black Magic, waar hij ook nauw mee samenwerkt ter voorbereiding van zijn rol.

De persconferentie werd ook bijgewoond door Frank Verstraeten zelf.  Zijn waanzinnige leven eind jaren ’90 en de oprichting van de legendarische club Zillion, waren dé inspiratiebronnen voor Pront en zijn co-scenarist Kevin Meul. Robrecht Heyvaert (D’Ardennen, Patser, Bad Boys For Life) verzorgt het camerawerk. FBO, bekend van De Premier maar ook van Callboys en De Dag, produceert de film in coproductie met Woestijnvis, Millstreet Films en VTM.  De opnames starten op maandag 16 maart op locatie in Vlaanderen en Nederland. 
 
Robin Pront: Zolang ik al films wil maken, droom ik ervan om het verhaal van de Zillion naar het grote scherm te brengen. Het leven van selfmade man Frank Verstraeten die de uitgaanswereld in België naar een hoger niveau tilde en zichzelf gaandeweg verloor in de chaos van sex, drugs en dancemuziek is er één die absoluut een eigen film verdient. Ik kan dan ook niet wachten om jullie allemaal op deze trip mee te nemen.”
 

Synopsis:
1997. Frank Verstraeten, een computergenie met een onwaarschijnlijke neus voor zaken, een fascinatie voor het nachtleven en een ongezonde bewijsdrang wil slechts één ding: een eigen discotheek die de concurrentie niet alleen overtreft maar simpelweg vernedert. De futuristische megadiscotheek Zillion is een feit en Frank ontpopt zich van computermarchand uit Meise tot de spilfiguur van het Antwerpse nachtleven. Hij paradeert met de mooiste vrouwen van België en smeedt een alliantie met Dennis Black Magic, de pornokoning die voor de pikante extra’s zorgt. Helaas duren ook hier mooie liedjes niet lang. Frank creëert vijanden binnen en buiten z’n discotheek, verliest de controle en gaat met zijn eigen danstempel ten onder. 
 
Zillion is een productie van FBO in coproductie met Woestijnvis, Millstreet Films en VTM en kan rekenen op de steun van het VAF/Filmfonds, Screen Flanders, Nederlands Filmfonds, The Netherlands Film Production Incentive en de Belgische Tax Shelter voor Filmfinanciering in samenwerking met DPG Media, Kinepolis Film Distribution en het STAP-programma van Telenet.

 
Kinepolis Film Distribution (KFD) brengt de film op 3 februari 2021 in de Belgische bioscopen. 

Meer nieuws over: