‘Avengers: Endgame’ redt zwakker eerste kwartaal Kinepolis

‘Avengers: Endgame’ redt zwakker eerste kwartaal Kinepolis

© Kinepolis
6% minder bezoekers bij Kinepolis.

De resultaten van het eerste kwartaal 2019 van Kinepolis leden onder een gebrek aan succesvolle blockbusters en de moeilijke vergelijking met een sterk eerste kwartaal 2018. ‘Avengers: Endgame’ zette in de afgelopen weken nooit geziene records neer en compenseerde inmiddels de zwakkere eerste maanden van het jaar. Voortdurende investeringen in de ultieme filmbeleving resulteerden in het eerste kwartaal in een verdere stijging van de opbrengsten per bezoeker in alle landen, onder meer dankzij het toenemend aandeel van premium-producten zoals Laser ULTRA, 4DX en Cosy Seats. Intussen werden ook belangrijke stappen gezet op vlak van expansie, met de overname van de Spaanse El Punt-bioscopen, de verdere uitrol van Kinepolis’ bedrijfsstrategie in Canada, en de aankondiging van diverse nieuwe greenfields. 

 

 

Het aantal bezoekers daalde met 6,0% tot 8,8 miljoen, door minder succesvolle content in de eerste maanden van het jaar en een sterk eerste kwartaal het jaar voordien.

 

 

Eddy Duquenne, CEO van Kinepolis Group, over het eerste kwartaal:
“In onze sector is content een determinerende factor. Vorig jaar kenden we een sterk eerste kwartaal dankzij internationale succesfilms zoals ‘Star Wars: Episode VII’, ‘Black Panther’, ‘Fifty Shades’ en ‘Jumanji’ en enkele lokale topfilms zoals ‘FC De Kampioenen’, ‘Patser’ en ‘De Buurtpolitie’ in België. Dit heeft ervoor gezorgd dat de bezoekcijfers in het eerste kwartaal 2019 zijn achtergebleven, tot dan ‘Avengers: Endgame’ op het scherm komt en, in amper twee weken tijd, de achterstand opgelopen in het eerste kwartaal compenseert.”

 

 

De top 5 van het eerste kwartaal 2019 werd gevormd door ‘Captain Marvel’, ‘How to Train Your Dragon 3’, ‘Aquaman’, ‘Qu’est-ce qu’on a encore fait au Bon Dieu’ en ‘Alita: Battle Angel’. De meest succesvolle lokale films waren ‘Qu’est-ce qu’on a encore fait au Bon Dieu’ in Wallonië en Frankrijk, ‘Nicky Larson’ et ‘Astérix: Le Secret de la Potion Magique’ in Frankrijk, ‘Nachtwacht: De Poort der Zielen’ in Vlaanderen.

Related bio's:
Tags:
Kinepolis
Meer nieuws over: