Affiche Pinkpop 2019 compleet

Affiche Pinkpop 2019 compleet

© Pinkpop
MUMFORD & SONS,THE CURE,FLEETWOOD MAC JAMIROQUAI,LENNY KRAVITZ, ARMIN VAN BUUREN,ELBOW,BASTILLE, MAJOR LAZER OP PINKPOP 2019

Na de bekendmaking van de dagafsluiters Mumford & Sons en Fleetwood Mac en George Ezra, Tenacious D, Krezip, Bring Me The Horizon en Mt. Atlas (winnaar van Nu of Nooit), presenteert Pinkpop vandaag het complete programma van de 50ste jubileum editie, te weten: The Cure, Jamiroquai, Elbow, Lenny Kravitz, Armin van Buuren, Bastille, Major Lazer, Anouk, Bazart, The Kooks, Kraantje Pappie, Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators, The 1975, Jett Rebel, Jacob Banks, Cage The Elephant, Golden Earring, SYML, Die Antwoord, J Balvin, Rowwen Hèze, White Lies, Dropkick Murphys, The BossHoss, San Holo, Halestorm, Davina Michelle, Yungblud, Mark Ronson, Miles Kane, Jack Savoretti, Blood Red Shoes, Michael Kiwanuka, First Aid Kit, The Pretenders, Sam Fender en Indian Askin. Stage 4 biedt dit jaar plaats aan Leafs, Jacin Trill, Hippo Campus, Badflower, Grace Carter, Izzy Bizu, Barns Courtney, Confidence Man, Au/Ra, The Marcus King Band, Palaye Royale, Coely en Coldrain. In de Garden Of Love vinden dit jaar intieme optredens plaats van Soham De, Nana Adjoa (solo) en David Keenan.

De kaartverkoop voor de 50ste editie van Pinkpop start aanstaande zaterdag 16 maart 2019 om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl, tel: 0900-3001250 (60cpm), en enkele bekende verkoopadressen. De prijzen voor de kaarten blijven gehandhaafd: de officiële prijs voor een weekendkaart (3 dagen incl. camping, campings open vanaf vrijdag 18.00 uur) is €220,00 en voor een dagkaart €100,00, beiden exclusief €10,00 servicekosten.
 

ZATERDAG 8 JUNI 
MUMFORD & SONS * JAMIROQUAI * ANOUK * GEORGE EZRA * BAZART
ELBOW * JACOB BANKS * CAGE THE ELEPHANT * GOLDEN EARRING * SYML
SAN HOLO * HALESTORM * DAVINA MICHELLE * YUNGBLUD * MT. ATLAS 
LEAFS * JACIN TRILL * HIPPO CAMPUS * BADFLOWER * GRACE CARTER 
SOHAM DE

ZONDAG 9 JUNI 
THE CURE * LENNY KRAVITZ * ARMIN VAN BUUREN * KREZIP
THE KOOKS * KRAANTJE PAPPIE
DIE ANTWOORD * J BALVIN * ROWWEN HÈZE * WHITE LIES
MARK RONSON * MILES KANE * JACK SAVORETTI * BLOOD RED SHOES
IZZY BIZU * BARNS COURTNEY * CONFIDENCE MAN * AU/RA 
NANA ADJOA

MAANDAG 10 JUNI 
FLEETWOOD MAC * BASTILLE * SLASH ft. MYLES KENNEDY & THE CONSPIRATORS
THE 1975 * JETT REBEL
MAJOR LAZER * DROPKICK MURPHYS * TENACIOUS D
BRING ME THE HORIZON *THE BOSSHOSS
MICHAEL KIWANUKA * FIRST AID KIT * THE PRETENDERS
SAM FENDER * INDIAN ASKIN
THE MARCUS KING BAND * PALAYE ROYALE * COELY * COLDRAIN
DAVID KEENAN

wijzigingen programma voorbehouden
Podiumpresentatie: Eric Corton, Sander Hoogendoorn, Eva Cleven en Sander Ruijters

 

50 JAAR PINKPOP

Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen, waar Pinkpop zeventien keer plaats vond. In 1987 werd eenmalig uitgeweken naar Baarlo. Vanaf 1988 wordt Pinkpop gehouden op evenemententerrein Megaland in de gemeente Landgraaf en vindt daar dit jaar voor de 32e keer plaats. Voor meer informatie: www.pinkpop.nl.

 

KAARTVERKOOP

De kaartverkoop start op zaterdag 16 maart 2019 om 10.00 uur via Ticketmaster; via www.ticketmaster.nl, via tel: 0900-3001250 (60cpm) en de volgende fysieke verkoopadressen: Buro Pinkpop in Geleen, Sounds in Venlo, Music Machine in Sittard en Satisfaction in Heerlen. Speciaal voor Landgraaf zal het Burgerhoes weer enkel voor zaterdag 16 maart als verkoopadres worden ingericht. De officiële verkoopprijs voor een weekendkaart, 3 dagen incl. camping (vanaf vrijdag 18.00 uur), is € 220,00 en voor een dagkaart € 100,00 (welke dag dan ook), beide exclusief € 10,00 servicekosten. Maximaal 4 kaarten per transactie. Indien niet uitverkocht zijn kaarten aan de dagkassa verkrijgbaar, maar duurder. Men wordt uitdrukkelijk aangeraden alleen kaarten te kopen via de officiële verkoopkanalen. Zie www.pinkpop.nl/tickets voor alle informatie over de kaartverkoop. Pinkpop steunt de actie WEET WAAR JE KOOPT (www.weetwaarjekoopt.nl).

 

OPENINGSTIJDEN FESTIVALTERREIN MEGALAND

Openingstijden op zaterdag 8 juni van 12.00 tot 00.00 uur, zondag 9 juni van 11.00 tot 01.30 uur en maandag 10 juni van 11.00 tot 00.00 uur. Programma zaterdag van 13.30 tot 00.00 uur, zondag van 13.00 tot 01.30 uur en maandag van 12.45 tot 00.00 uur. Wijzigingen voorbehouden.

 

FESTIVALCAMPINGS

Er zijn drie festivalcampings (A-B-C) met in totaal ruimte voor 40.000 kampeerders. Openingstijden vrijdag 7 juni van 18.00 uur t/m dinsdag 11 juni om 12.00 uur. Campings A-B-C zullen gelijktijdig worden opengesteld (vol=vol). De organisatie wijst nadrukkelijk, mede namens de gemeente, op het verbod op wild kamperen en raadt haar bezoekers dringend aan niet eerder dan vrijdagmiddag naar Landgraaf te komen. Er rijden gratis pendelbussen vanaf de campings naar het festivalterrein. Info over overige campings en hotels: VVV Zuid-Limburg, tel: 0900-5559798 (1 euro per gesprek) en www.vvvzuidlimburg.nl.

 

VIERING 50ste EDITIE

Ter ere van de 50ste editie van het Pinkpopfestival worden er diverse feestelijkheden georganiseerd en wordt het festival en haar directeur in het zonnetje gezet. Zo ontving Mister Pinkpop op 11 maart jl namens BUMA een Gouden Harp voor zijn inzet en betekenis voor de Nederlandse muziekindustrie. Ter ere van het jubileum slaat De Koninklijke Nederlandse Munt een speciale Jubileum munt. Deze munt is, in beperkte oplage, verkrijgbaar als up-sell bij Ticketmaster en de webshops knm.nl/pinkpop en pinkpopsouvenirs.nl. Daarnaast zal de PostNL een uniek Pinkpop postzegelvel uitbrengen. Het Pinkpop-postzegelvel, met vijf postzegels, wordt op een later tijdstip gepresenteerd en is als eerste verkrijgbaar op het festival. Ook in loop naar en tijdens het festival zal er aandacht worden besteed aan het jubileum.

 

TREINEN EN BUSSEN

Voor festivalbezoekers die met de trein naar Landgraaf komen, zetten NS en Arriva, net als voorgaande jaren, extra (lange) treinen in. Dit jaar komt het treinretour voor € 19,00 terug, deze kan meteen bij aanschaf van een entreeticket via Ticketmaster worden gekocht. Men kan hiermee kiezen om op vrijdag 7, zaterdag 8, zondag 9 of maandag 10 juni heen te reizen en voor de terugreis zijn de tickets geldig t/m dinsdag 11 juni. Info over treinreizen: www.ns.nl en www.arriva.nl. Wie weet zit men zelfs in de Pinkpop - Arriva bijzondere bestemmingentrein die sinds december 2017 in Limburg rijdt. Zie www.14bijzonderebestemmingen.nl. Vanaf het station rijden er gratis pendelbussen naar de campings en festivalterrein. Busreizen naar Pinkpop worden verzorgd door EVENT TRAVEL met meer dan 150 opstapplaatsen in heel Nederland. Bustickets zijn alleen rechtstreeks te koop bij EVENT TRAVEL, hier zijn ook combitickets (bus + entreeticket) verkrijgbaar. Meer info via 038-4256730 of kijk op www.eventtravel.nl.

 

PINKPOP OP TV, RADIO EN INTERNET

Pinkpop 2019 volg je bij de publieke omroep. De 50ste editie van Pinkpop krijgt dit jaar via NPO 3, NPO 3FM en VPRO’s 3voor12 weer ruimschoots aandacht. Tijdens Pinkpop werken NTR, BNNVARA en VPRO samen om het beste van Pinkpop in beeld te brengen. Publieke radiozender NPO 3FM doet alle dagen live verslag vanaf het festival. Online en digitaal is Pinkpop uitgebreid te volgen via 3fm.nl3voor12.vpro.nl en NPO 2 Extra. Tevens wordt er volop teruggekeken naar de 49 voorgaande edities van het festival op de diverse platformen. Meer informatie hierover volgt nog.

 

ACTIE AMNESTY INTERNATIONAL OP PINKPOP

Al meer dan 15 jaar onlosmakelijk verbonden; Pinkpop en Amnesty. Uitermate zichtbaar door de roze hoedjes van Amnesty. Al jaren een aandenken aan het festival, maar ook steun voor de mensenrechten. Dit jaar met een echt uniek ontwerp van Bas Kosters: het hoedje is namelijk ook  binnenstebuiten te dragen. Twee hoedjes in één! Over de hele wereld nemen mensen enorme risico’s omdat ze onze rechten verdedigen. Ze worden lastiggevallen, gemarteld, gevangengezet en zelfs gedood – alleen maar omdat ze hun nek uitsteken voor anderen. Zonder hun moed zou onze wereld minder rechtvaardig zijn. Mensen die zich uit durven spreken tegen onrecht, liggen onder vuur. Regeringen, bedrijven, gewapende groeperingen, groepen die haat zaaien proberen hen het zwijgen op te leggen. Activisten worden weggezet als criminelen. Ze worden bestempeld als terroristen, landverraders, fraudeurs en zelfs als ‘buitenlandse agent’. Opkomen voor de mensenrechten is moeilijk en gevaarlijk geworden. Bij de Amnesty stand kan de bezoeker de strijd aangaan op speciaal omgebouwde voetbaltafels. Kan men de kansen keren als activist of behoudt men de voorsprong van de machthebbers. Kijk op de websites www.amnesty.nl en www.pinkpop.nl voor meer informatie.

 

SPONSOREN EN PARTNERS

Hoofdsponsor is de internationale bierbrouwer HEINEKEN met hun befaamde biermerk BRAND, het bier waar Limburg trots op is. Sponsoren zijn COCA-COLA, IBA PARKSTAD en BRIGHTLANDS, de overige partners zijn verder PROVINCIE LIMBURG, ENGIE, WML, RODE KRUIS en AMNESTY INTERNATIONAL. Officiële suppliers van het festival zijn: ALPINE OORDOPPEN en JACK DANIELS. Naast NTR, BNNVARA, VPRO, NPO 3FM en VPRO’s 3voor12 is OOR mediapartner in print en HUMO is de Belgische mediapartner.

 

JAN SMEETS AWARD NAAR FESTICUP

Tijdens de perspresentatie van Pinkpop 2019 heeft Jan Smeets de achtste Jan Smeets Award uitgereikt aan een nieuw initiatief genaamd “FestiCup”. De FestiCup moet het voetbaltoernooi voor de mensen achter de schermen van de festivalwereld worden. Een (netwerk)event voor al die personen die zich de hele zomer inzetten om de bezoekers een onvergetelijke ervaring te geven. Dit evenement zal uiteindelijk ook gaan rondreizen, elk jaar gaat een ander festival de organisatie op zich nemen. De toekenning van de award en het daarbij behorende geldbedrag van € 20.000,00 zal worden ingezet om de FestiCup op een juiste manier vorm te geven en te zorgen dat het evenement de komende jaren georganiseerd kan worden. Zie voor meer informatie: www.buropinkpop.nl/jansmeetsaward

 

Related bio's:
Tags:
Pinkpop