150.000 bezoekers op geslaagde Antwerp Pride 2019

150.000 bezoekers op geslaagde Antwerp Pride 2019

© Marcel Lennartz
Het was een geslaagd succes voor de Antwerp Pride 2019!

Met een spetterend optreden van Charlotte Perrelli op de Gedempte Zuiderdokken werd deze namiddag de twaalfde editie afgesloten van Antwerp Pride. De organisatoren kunnen terugblikken op een geslaagde editie die over het hele weekend ongeveer 150.000 bezoekers lokte.

De Gedempte Zuiderdokken waren het nieuwe decor voor het Love United Festival op zaterdag en het Closing Festival op zondag. Tal van artiesten waaronder Kate Ryan, Get Ready, Ivann en Vive La Fête traden op. Geena Lisa en Andrea Croonenberghs brachten een eerbetoon aan holebi-icoon en zangeres Yasmine die tien jaar geleden overleed.

Zowel op zaterdag als op zondag lokten de festivals tienduizenden feestende bezoekers.

Zaterdagmiddag trok de Antwerp Pride Parade door de stad. Voor het eerst vertrok de Parade aan het Sint-Jansplein en ging zo naar de Gedempte Zuiderdokken. 110.000 mensen waren aanwezig.

Daarmee klokt de twaalfde editie van Antwerp Pride af op ongeveer 150.000 bezoekers. Dat zijn er 30.000 meer dan vorig jaar. De politie meldde geen noemenswaardige incidenten.

De organisatie is dan ook meer dan tevreden met deze editie.

“Met een nieuwe route en een nieuwe locatie voor de festivals namen we een risico, maar van dit resultaat heb ik nooit durven dromen,” reageert Bart Abeel, voorzitter van Antwerp Pride. “150.000 mensen hebben onze boodschap van verbinding en van tolerantie mee uitgedragen in een tijd waar we vaak teveel de polarisatie en te weinig het gesprek opzoeken. Ik wil dan ook iedereen van harte danken die hieraan heeft meegewerkt en mee heeft gezorgd dat deze editie een succes werd.”

De twaalfde editie van Antwerp Pride ging officieel van start op donderdagavond 8 augustus. Dit jaar stond Antwerp Pride in het teken van Riot - 50 Years Stonewall. Met meer dan zeventig evenementen - van feest of tentoonstelling tot debat - werd er herdacht dat 50 jaar geleden de Stonewall Riots plaatsvonden.

Related bio's:
Charlotte Perrelli