Antwerp Pride maakt data en thema bekend

Antwerp Pride maakt data en thema bekend

© Antwerp Pride
Ook in 2020 komt de Antwerp Pride terug naar Antwerpen stad

Together We Pride. Dit wordt het overkoepelende thema voor de dertiende editie van Antwerp Pride die dit jaar doorgaat van woensdag 5 tot en met zondag 9 augustus. Met dit thema wil het het feest voor LGBTQI’s tonen dat Antwerp Pride een festival is voor iedereen in deze stad en ver daarbuiten.

Het thema werd vanavond bekendgemaakt op de nieuwjaarsreceptie van Antwerp Pride. “Met Antwerp Pride hebben we over de jaren heen al heel wat bruggen gebouwd in onze stad,” aldus voorzitter Bart Abeel. “Zowel binnen de traditionele holebi-scène maar ook met de stad, het bedrijfsleven, de cultuursector,... Bovendien feesten we tegenwoordig samen met takken van de samenleving die er dertien jaar geleden misschien nog niet klaar voor waren. Ik denk aan de sportwereld maar ook aan nieuwkomers, bijvoorbeeld, of het onderwijs. Al die verbindingen tonen aan hoe divers onze stad geworden is en hoe we tijdens Antwerp Pride die diversiteit op een feestelijke manier omarmen. Antwerp Pride heeft zo veel mensen, culturen, organisaties, straten en buurten samengebracht en met mekaar kennis laten maken. Die boodschap van verbinding willen we dit jaar extra uitdragen.”

Hiervoor zal de basis slogan Together We Pride verschillende vormen aannemen want: Together we care! Together we share! Together we unite! Together we fight! Together we celebrate! Together we Pride!

En uiteraard zijn er nog tal van variaties mogelijk. Van Together we sport! tot Together we parade! De mogelijkheden zijn even kleurrijk en divers als onze gemeenschap en onze stad.

Antwerp Pride 2020 gaat dit jaar van start op woensdag 5 augustus en kent natuurlijk de vaste ingrediënten. De Antwerp Pride Parade en het Love United Festival zullen doorgaan op zaterdag 8 augustus en het Closing Festival op zondag 9 augustus.

Die twee festivals zullen net als vorig jaar doorgaan op de Gedempte Zuiderdokken. Ook de start van de Antwerp Pride Parade zal dit jaar opnieuw doorgaan aan de Paardenmarkt met een kick-off op het Sint-Jansplein. Na het succes van vorig jaar zal die kick-off meer ingekleed worden;

Antwerp Pride heeft ook geluisterd naar de tips van het publiek. Zo zal men dit jaar drankbonnetjes digitaal in voorverkoop kunnen aanschaffen en zullen er meer kassa’s worden ingezet om de glitterende massa feestvierders te kunnen opvangen en de wachttijden aan de kassa’s en de toiletten in te korten.

Uiteraard werkt Antwerp Pride nog volop aan het programma en aan enkele verrassingen die we in de aanloop naar Antwerp Pride bekend zullen maken.
 

Related bio's: