Angèle grote winnares van de MIA's 2019

Angèle grote winnares van de MIA's 2019

© JOKKO
Niels Destadsbader en Balthazar winnen elk twee awards

Angèle was vanavond de grote winnares van de Music Industry Awards (MIA’s). Het popfenomeen uit Linkebeek kon al haar nominaties, in de categorieën ‘Hit van het jaar’, ‘Live act’, ‘Pop’, ‘Solo vrouw’ en ‘Videoclip’, verzilveren. Jammer genoeg kon ze niet aanwezig zijn op de prijsuitreiking. Tijdens de show werd er wel een stukje van haar optreden in Frankrijk meegepikt.

 

 

Angèle: "Ik ben zo blij met al die MIA’s van de afgelopen twee magische jaren. Het is ongelooflijk dat mijn muziek heel België bereikt. C’est génial! Ik kan het niet geloven. Leve onze jolie België. Dank u, dank u aan iedereen, dank u voor alles".
Niels Destadsbader, de grote winnaar van de vorige editie, volgde in het rijtje met twee awards voor ‘Nederlandstalig’ en ‘Solo man’. Ook Balthazar kon rekenen op twee MIA’s. De band van Maarten Devoldere en Jinte Deprez werd laureaat in de categorieën ‘Alternative’ en ‘Auteur/Componist’.

 

 

De overige awards werden netjes verdeeld onder Lost Frequencies ('Album'), Compact Disk Dummies ('Dance'), IBE ('Doorbraak'), Clouseau ('Groep'), Tourist LeMC ('Urban'), Willy Sommers ('Vlaams populair'), Charlotte Adigéry ('Artwork'), Stef Kamil Carlens ('Muzikant') en Stephen en David Dewaele ('Producer').

 

 

Speciale prijzen waren er voor Arno en Ulltratop. Arno kreeg de Lifetime Achievement Award uit handen van zijn broer Peter. Bovendien verrasten Stromae en Jane Birkin hem met een videoboodschap. Ultratop, de organisatie achter de gelijknamige hitparade, werd bekroond met de Sector Lifetime Achievement Award. Bezieler van het eerste uur, Sam Jaspers, kreeg de erkenning uit handen van Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media Benjamin Dalle. 

 

 

De openingsact van de liveshow werd verzorgd door Clouseau. Zwangere Guy stond op het podium met een heuse ‘posse’. Tourist LeMC kwam Niels Destadsbader vergezellen om samen een mashup van hun hits Annelies en Spiegel te brengen. Naast een ingetogen IBE op piano en een dansende Laura Tesoro bracht Lost Frequencies een nieuwe versie van zijn hit Sun is shining met een gospelkoor. Balthazar liet zich door een ritmesectie onder leiding van Isolde Lasoen versterken. Arno sloot de avond af met zijn klassieker Oh la la la.

 

 

Met een stevige portie humor leidde Eén-gezicht Steven Van Herreweghe de liveshow in goede banen. Eva De Roo nam de sectorawards voor haar rekening en Siska Schoeters en Nora Gharib brachten verslag uit vanop de rode loper.

 

 

Brusselse rapkoning Zwangere Guy, genomineerd in zeven categorieën, kon helaas geen prijzen mee naar huis nemen. Zijn stads- en genregenoot Brihang kon zijn zes nominaties evenmin verzilveren.

 

 

De MIA's is een initiatief van de VRT en VI.BE.

Related bio's:
Angèle Van Laeken