Antwerps Sportpaleis heropent op zaterdag 18 september

Antwerps Sportpaleis heropent op zaterdag 18 september

© Photonews
Goed Nieuws!”Belangrijk nieuwe stap richting herstel van onze sector”

Na de drie theaters van Sportpaleis Group opende het afgelopen weekend ook de eerste arena haar deuren. In de Lotto Arena vonden de laatste Belgische shows van K3 mét Klaasje plaats. De laatste aangekondigde versoepelingen betekenen dat ook het Sportpaleis, de grootste en meest bekende concertzaal van het land, opnieuw onder een aantal omstandigheden op volle capaciteit publiek kan ontvangen. Het draagt bij tot het onverdeeld gevoel van voorzichtig optimisme dat vandaag binnen de Sportpaleis Group leeft. 

“Deze nieuwe fase in het verder versoepelen van de coronamaatregelen is voor onze sector en voor onze zalen van enorm belang”, vertelt Jan Van Esbroeck, CEO Sportpaleis Group. “Het biedt ons het perspectief waar we al maanden om vragen. Hiermee is deze crisissituatie nog niet helemaal van de baan, maar het is een belangrijke stap naar het herstel van onze sector. Wij zijn uitermate verheugd dat we ons publiek opnieuw in het Sportpaleis mogen ontvangen. Het laatste evenement voor de coronacrisis was een Reverze party. Het is dan ook erg symbolisch dat ook het eerste evenement na de crisis opnieuw een (uitgestelde) Reverze party zal zijn.” 

Evenementen kunnen doorgaan volgens 2 scenario’s 
"Er liggen voor de evenementen in onze zalen twee scenario's op tafel. Welk scenario wordt toegepast, is een beslissing die bij de organisator ligt”, licht Jan Van Esbroeck toe. “Het eerste scenario is dat met klassieke coronamaatregelen, zoals een mondmasker dragen en afstand houden. Voor deze evenementen passen we het principe van de ‘social distance seating’ toe, wat betekent dat tussen elke reservering een zitje wordt vrij gehouden. Deze aanpak wordt al sinds juli toegepast in de Proximus Pop-Up Arena, onze theaters en ook afgelopen weekend bij de K3 shows in de Lotto Arena."  

Het tweede mogelijke scenario verleent bezoekers toegang tot de zaal dankzij het Covid Safe Ticket. “We hebben dit scenario voor de eerste keer met succes toegepast bij het concert van André Hazes in de Proximus Pop-Up Arena. Bezoekers die minstens twee weken volledig zijn ingeënt, negatief getest zijn of recent van een besmetting zijn genezen en dit via de CovidSafe app kunnen aantonen, krijgen toegang tot het evenement. Het evenement zelf kan dan plaatsvinden zonder afstandsregels of mondmaskers. Deze aanpak laat toe dat een evenement meer bezoekers (bv omwille van staanplaatsen) kan ontvangen en dus sneller break-even is of zelfs rendabel wordt." Het is de verantwoordelijkheid van de bezoeker om zich naar deze veilige regelgeving te conformeren. De Sportpaleis Group kan om logistieke redenen in geen van haar zalen een testmogelijkheid voorzien. 

Wat betekent dit concreet voor bezoekers 
Zodra de organisator of promotor van een evenement zijn scenario heeft gekozen, worden ticketkopers hiervan via e-mail op de hoogte gebracht. “Wij communiceren frequent met onze bezoekers. In alle gevallen krijgen zij enkele dagen voor hun bezoek een duidelijke mail met instructies voor een veilig verloop. Ook via onze sociale mediakanalen en websites worden gecommuniceerd. Er is ook een uitgebreid online Helpcenter beschikbaar voor wie vragen heeft”, aldus Jan Van Esbroeck.

Het verheugt ons om eindelijk, voor alle zalen van de Sportpaleis Group, de eerstvolgende evenementen te mogen aankondigen zijn 

Antwerps Sportpaleis. Het eerste evenement in het Sportpaleis vindt plaats met gebruik van het Covid Safe Ticket. Het gaat om 'Reverze 2021, Wake of the Warrior' op zaterdag 18 september. Hetzelfde geldt voor 'Moose Bar XXL' dat plaatsvindt op zaterdag 25 september alsook voor de concerten van Elton John die gepland blijven op vrijdag 16 en zaterdag 17 oktober. 

Lotto Arena. 'Discobaar A Moeder' is op vrijdag 17 september het eerste evenement in de Lotto Arena dat met het Covid Safe Ticket plaatsvindt. 'Liefde Voor Muziek LIVE’ op zaterdag 25 september en zondag 26 september werkt eveneens onder het Covid Safe Ticket scenario. 

Vorst Nationaal. Over de voorwaarden die voor The Bodyguard (25 september) en Christophe Maé (28 september) zullen van toepassing zijn, is voorlopig geen informatie bekend. Meer nieuws volgt later op de website van Vorst Nationaal. 

Trixxo Arena. Trixxo Arena heeft in september geen evenementen op de kalender. Het Retro Kitsch Festival is op zaterdag 9 oktober het eerst evenement dat doorgaat. In oktober vinden er ook I Love The 90's en Het Schlagerfestival (met Covid Safe Ticket) plaats.

Stadsschouwburg Antwerpen. De voorstellingen van de familiemusical Mamma Mia!, Peppa Pig Live! op 18 september en Will Tura op 25 september en 1 oktober vinden plaats zoals gepland met de klassieke coronamaatregelen.

Capitole Gent. In september vinden alle evenementen in Capitole Gent plaats met de gebruikelijke coronamaatregelen. Will Tura speelt op zaterdag 11 en vrijdag 17 september in Capitole Gent. Stand-up comedian Alex Agnew staat er op woensdag 15 en donderdag 16 september op de planken. Nicholas (zaterdag 25 september) en de familievoorstelling Rupsje Nooitgenoeg (zondag 26 september) vinden eveneens plaats volgens de gewone coronamaatregelen.

Trixxo Theater Hasselt. Hier zullen in september de geplande voorstellingen van Mamma Mia! doorgaan met het Covid Safe Ticket. 'An Evening with Alex Agnew' op 21, 22 en 23 september vindt dan weer plaats met de klassieke coronamaatregelen. André Hazes Live in Hasselt op 24 september kiest voor het Covid Safe Ticket.
 

Related bio's:
Jan Van Esbroeck