Bart Peeters en Nora Gharib maken samen programma voor Eén

Bart Peeters en Nora Gharib maken samen programma voor Eén

© één
In 'Merci voor de muziek' bedanken, troosten en verrassen Bart en Nora Vlamingen met muziek

Bart Peeters en Nora Gharib werken samen aan een nieuw programma voor Eén: Merci voor de muziek. Muziek heeft een belangrijke plaats in het leven van Bart en Nora, maar ook in het leven van zoveel andere mensen. Op alle grote emotionele momenten in ons leven, zoals een huwelijk of een begrafenis, is muziek aanwezig. Het kan heel wat losmaken bij de mensen, en het duo gebruikt het in hun nieuwe programma dan ook om Vlamingen te bedanken, troosten, verrassen, helpen, of gelukkig te maken. De ene keer zorgen ze zelf voor de muziek, maar geregeld schakelen ze daarvoor ook andere artiesten en muzikanten in.

Het is geen toeval dat Bart Peeters en Nora Gharib zich smijten op dit programma: beiden zijn bezeten van muziek. Die eerste naam behoeft eigenlijk geen voorstelling: naast presentator is Bart zanger, drummer en gitarist. Hij maakt al meer dan vier decennia muziek. Tijdens optredens zingt de hele zaal steevast luidkeels mee en ook nu nog spreekt hij nieuwe generaties aan. Nora is nog niet zo lang bezig als Bart, maar is even gek van muziek als hij. Dat ze kan zingen, bewees deze vlogster in K3 zoekt K3. Haar andere talenten toonde ze onder andere in de film Patser en ze is later ook te zien in de nieuwe Eén-reeks Black-out. Samen met Tom De Cock ging Nora in 2018 en ook dit jaar op zoek naar De strafste school voor MNM.

Merci voor de muziek is de eerste samenwerking tussen Bart en Nora. Bart: "We kenden elkaar nog niet, we hadden elkaar hiervoor eigenlijk nog maar één keer ontmoet. Maar het klikt!" Ook het wederzijds respect en de bewondering voor elkaars talenten is groot. In Merci voor de muziekdelen deze twee generaties muziekliefhebbers, elk met een eigen stijl, met heel Vlaanderen wat muziek kan teweegbrengen.

Bart Peeters: "Ik ben heel erg blij dat Nora en ik een programma kunnen maken waarbij muziek niet fungeert als competitiefactor, maar als een soort verbindend tovermiddel. Ongelofelijk hoe je mensen kan verbinden, troosten of bedanken met zoiets simpels als muziek."

Ook Nora heeft er ontzettend veel zin in:

"Het is geweldig om aan een programma te mogen werken dat bestaat uit één grote mix: onbekenden, bekenden, alle soorten emoties, humor, echte verhalen en muziek! Alles wat ik graag doe, mag ik doen en kan ik doen. En dat samen met de supergetalenteerde Bart. Droomjob!"

De opnames voor dit programma zijn volop aan de gang. Het programma is ten vroegste dit najaar te zien op Eén.

Related bio's: