Bart Peeters en Nora Gharib verrassen Vlamingen met muziek

Bart Peeters en Nora Gharib verrassen Vlamingen met muziek

© VRT
Een gloednieuw entertainmentprogramma Merci voor de muziek op één

In het gloednieuwe entertainmentprogramma Merci voor de muziek trekken Bart Peeters en Nora Gharib acht weken lang door Vlaanderen om mensen te troosten, te helpen, te bedanken - en af en toe ook een beetje voor de gek te houden - met muziek. De ene keer zorgen ze zelf voor die muziek, maar geregeld schakelen ze ook andere artiesten en muzikanten in, zoals Bazart, Helmut Lotti, Niels Destadsbader, Arno, Kommil Foo, Clouseau, Dana Winner, Laura Tesoro, de cast van #LikeMe en Nicole en Hugo. Van een gezongen huwelijksaanzoek tot een verrassingsmusical in de supermarkt: er is maar één rode draad: Merci voor de muziek!

Pakkende momenten en verrassende acties

Een mooie mix van gekke acties, plezante verrassingen en pakkende momenten, dat is Merci voor de muziek. Zo wordt een wielerclub muzikaal gemotiveerd door Helmut Lotti, verrast Clouseau een trouwkoppel in de kerk en helpen Bart en Nora iemands laatste muzikale wens te vervullen.

Tussendoor zorgen Bart en Nora voor verrassingsmusicals: in de supermarkt, in de wachtzaal van de dokter, op de tram, op een terras... Niemand is nog veilig voor een onverwacht muzikaal intermezzo, en daar hoort af en toe ook een verkleedpartij bij.

Nora Gharib: "Ik had verwacht dat we vooral andere mensen zouden verrassen, maar ik ben zelf ook elke keer opnieuw verrast door wat muziek in bepaalde situaties allemaal kan betekenen voor mensen."

Van Bazart tot Nicole en Hugo

Bart en Nora zorgen soms zelf voor de muziek, maar regelmatig schakelen ze ook andere artiesten en muzikanten in. Een lange lijst van Vlaamse artiesten, zoals Bazart, Niels Destadsbader, Arno, Kommil Foo, Clouseau, Helmut Lotti, Dana Winner, Laura Tesoro, Natalia, de cast van #LikeMe, Nicole en Hugo, Stefaan Degand, Lucas Van den Eynde, operazangeres Liesbeth De Vos en nog veel andere artiesten dragen hun steentje bij.

Bart Peeters: "Ik dacht dat ik de impact van muziek kende, maar ik heb de muziek onderschat. De pure emotie, de onverwachte humor en de magie die je kan teweegbrengen met muziek... Raar dat ik dat nu pas besef. Onbekende mensen spelen de hoofdrol, maar we zijn enorm blij dat Clouseau, Bazart, Arno, Laura Tesoro, Niels Destadsbader, Kommil Foo, Natalia en al die andere toppers hen ondersteunen. En die Nora, daar ga je nog van hora!"

In de eerste aflevering op donderdag 5 september helpen Bart en Nora onder andere de Koninklijke Muziekkapel van de Antwerpse politie op originele wijze aan nieuwe leden. Oskar en Julia zijn een jaar samen en grote fan van Laura Tesoro. Merci voor de muziek zorgt voor een exclusief verrassingsoptreden. En in een supermarkt verrassen Nora, Bart en Nicole en Hugo behulpzame klanten met een heuse musical.

 

Merci voor de muziek: vanaf 5 september elke donderdag om 20.40 uur op Eén.

 

Related bio's: