Bellewaerde & Bellewaerde Aquapark openen terug de deuren

Bellewaerde & Bellewaerde Aquapark openen terug de deuren

© Bellewaerde
vanaf woensdag 1 juli is Bellewaerde & Bellewaerde Aquapark terug open

Na positief advies vanuit de Nationale Veiligheidsraad, heeft Bellewaerde groen licht gekregen om terug bezoekers te ontvangen in zowel het pretpark als het indoor waterpark. Bellewaerde heeft alle nodige maatregelen getroffen om een uitstap zo veilig mogelijk te laten verlopen. Beide parken openen de deuren vanaf woensdag 1 juli. In Bellewaerde kunnen bezoekers de nieuwe family coaster Wakala ontdekken, alsook de vier Amoertijgers. 

Extra maatregelen
De extra maatregelen die worden toegepast in het park, zijn gefundeerd op drie basisprincipes namelijk het creëren van 1,5 meter afstand, het zorgen voor voldoende en heldere informatie en het toepassen van extra hygiënemaatregelen. De veiligheid van bezoekers, medewerkers en dieren staat hierbij centraal.

Om deze maatregelen zo correct mogelijk te kunnen toepassen, wordt er een beperkt aantal bezoekerstoegelaten per dag. Hierdoor is het voor iedereen, ook abonnementshouders, verplicht om op voorhand online een bezoek te reserveren.

“Veiligheid is al altijd een topprioriteit geweest voor Bellewaerde en dat is in de huidige situatie niet anders. Het Bellewaerdeteam heeft met de eigen veiligheidsexpertise en nodige investeringen alles in het werk gesteld om de bezoekers op een veilige manier te kunnen ontvangen,” vervolgt Stefaan Lemey, algemeen directeur.

Zomer 2020
Bezoekers kunnen vanaf 1 juli terecht in Bellewaerde Aquapark voor een uitstap vol waterplezier dankzij de mix van glijbanen, speelzones en ontspanning en dit in een oase van groen en een omgevingstemperatuur van 34°C. Het ganse gezin geniet er tevens van een Europese primeur! In de familieglijbaan Aquaventure ga je met vier personen in een band en laat je je meevoeren van bocht tot bocht tot je plots in openlucht op een gigantisch blad terechtkomt. 

Vanaf 1 juli kunnen de bezoekers in Bellewaerde de nieuwe attractie Wakala beleven. De avontuurlijke familiecoaster bevindt zich in de canada-zone en vertegenwoordigt een investering van 7.5 miljoen euro. De attractie bevat meerdere elementen die zullen zorgen voor plezier met het ganse gezin. Er zijn onder andere twee liftheuvels, waarvan één met een lichte versnelling, alsook een kruising en bocht doorheen het traject van de attractie Dawson Duel. Het coastertraject, met een aantal vinnige maar comfortabele bochten, eindigt op een antenne van 21 meter hoogte boven de Bellewaerde-vijver, waarop de treinen voorwaarts de hoogte ingaan en achteruit terugkeren.

Bellewaerde verwelkomt dit seizoen ook vier Amoertijgers in het park. De Amoertijgers Zeya, Tynda, Nanai en Onon zijn afkomstig van Hluboká Zoo in Tsjechië, waar ze geboren zijn. Het gaat om drie vrouwelijke tijgers en één mannelijke tijger. Bezoekers kunnen hen bewonderen op hun gloednieuwe klimstructuur langs het wandelpad of vanop de attractie Bengal Express.

Een uitstap naar Bellewaerde en Bellewaerde Aquapark blijft dus garant staan voor een uitstap vol plezier en avontuur voor het ganse gezin!

Praktische info
Beide parken openen de deuren vanaf woensdag 1 juli. Voor bezoekers én abonnementshouders is het verplicht om op voorhand online een bezoek te reserveren. Voor de meest recente openingskalender en reservatie van een bezoek, ga naar bellewaerde.be en aquapark.bellewaerde.be.

Related bio's: