Huizenjagers zoeken nieuw pand voor Broodjeshoek in Balen

Huizenjagers zoeken nieuw pand voor Broodjeshoek in Balen

© vier
Een nieuwe uitdaging voor een Broodjeshoek in Balen

In week 6 van Huizenjagers geven de makelaars het beste van zichzelf in de Zuiderkempen, een streek met veel bossen en natuurgebieden. Naast veel groen, heeft de regio ook iets speciaal in de aanbieding: de befaamde broodjeszaak ‘Broodjeshoek’ in Balen. Eigenaars Marc en Annelies bedachten al heel wat eetuitdagingen zoals o.a. de ‘Toren van Balen’ en de ‘Balense Reus’. Nu willen ze een nieuwe uitdaging aan de man brengen en daarvoor zijn ze op zoek naar een groot pand met maar liefst 100 zitplaatsen, minstens 30 parkeerplaatsen én een woning naast of boven de zaak. Nu is het aan de makelaars om hen het perfecte pand voor te schotelen.

De Makelaars

De eerste Huizenjager is de immer vlotte en ambitieuze Ruben. Hij stampte twee jaar geleden zijn eigen kantoor uit de grond in Laakdal. Voorlopig werkt hij nog alleen, een vlekkeloze voorbereiding is dan ook een must. En als gewezen voetballer zal hij steevast voor de overwinning gaan.

Maar ook de roodharige Lindsay is een Huizenjager met heel wat pit en passie. Ze is nog maar 27 en werkt samen met enkele collega’s in Sint-Katelijne-Waver. Mensen gelukkig maken en hen de woning van hun leven bezorgen, dat staat bij haar op nummer één.

De laatste Huizenjager komt uit Herentals. Daar ligt het kantoor van de 53-jarige Koen. Hij is nieuw in de vastgoedwereld maar hij is ervan overtuigd dat zijn jarenlange ervaring in de banksector van hem een topmakelaar kan maken.

Aflevering 1 op maandag 4 maart

De eerste opdracht van de week komt van Nikie, Steve en hun kinderen. Ze wonen momenteel in een zelfgebouwde Spaanse villa, maar omdat het steeds een hele autorit is naar de hobby’s van de kinderen, willen ze verhuizen. Hun droomwoning is een modern pand van maximum tien jaar oud. Met twee jonge tieners in huis is een tweede badkamer ook zeker geen overbodige luxe. Nore en Thijs willen allebei een eigen slaapkamer en die hoeft voor hen zeker niet te klein zijn. De makelaar die ten slotte vloerverwarming kan afvinken van het lijstje en binnen het budget van 500.000 euro kan blijven, heeft zeker een streepje voor ...

Aflevering 2 op dinsdag 5 maart

Dierenvrienden Sara en Carl zijn de trotse baasjes van onder meer 7 geiten, 6 honden, een kat, eenden, kippen en cavia’s. Het is dan ook niet verrassend dat ze een woning zoeken met minstens dertig are grond aan. Stallen voor de beestjes zijn een must, net zoals ruimte voor een moestuin. Voor de woning zijn ze minder veeleisend want Carl is handig dus er mag nog wat werk aan zijn. Naast de zorg voor de dieren sleutelt Carl in zijn vrije tijd graag aan zijn tractor en jeep. Een schuur waar hij zijn ding kan doen is zeker mooi meegenomen. Geen gemakkelijke opdracht voor onze makelaars, die zich aan een budget van 275.000 euro moeten houden.

Aflevering 3 op woensdag 6 maart

Marc en Annelies runnen al zes jaar de Broodjeshoek in Balen. Na uitdagingen als de Toren van Balen en de Balense reus is het nu tijd voor iets nieuw. Hiervoor zijn ze op zoek naar een groter pand waarin ze hun droom kunnen waarmaken. Dit pand bevindt zich liefst in Geel, waar ze beiden geboren en getogen zijn. Honderd zitplaatsen, sanitaire voorzieningen en een keuken behoren tot de noodzakelijke vereisten. Na een lange werkdag willen ze geen verre verplaatsing meer doen, dus een woning naast of boven de zaak is een must. Om de zoektocht nóg moeilijker te maken zou er parkeergelegenheid voor minstens 30 plaatsen aan het pand of in de buurt moeten zijn. Het is alvast een hele uitdaging voor de Huizenjagers want de kopers willen niets prijsgeven over het concept. hun budget is 500.000 euro. 

Aflevering 4 op donderdag 7 maart

De laatste opdracht van de week komt van Kevin en Nele. Ze huren momenteel elk nog een appartement maar voelen zich na bijna twee jaar klaar voor de volgende stap. Nele komt uit Limburg en Kevin is een rasechte Antwerpenaar, dus ze zoeken een woning in het midden zodat ze nooit lang onderweg zijn naar hun familie. De tortelduifjes zoeken een starterswoning van 350.000 euro met onder meer drie slaapkamers en een tuintje voor eventuele kindjes. Een zolderruimte waar ze in de toekomst nog een extra slaapkamer of bureauruimte van kunnen maken is ook erg belangrijk.

Related bio's: