Mister Night of the Proms John Miles overleden

Mister Night of the Proms John Miles overleden

© Freya Goossens
Wat een verlies vandaag.

Met grote verslagenheid moeten we het overlijden melden van John Miles. Hij is gisteren overleden op 5 december, op 72-jarige leeftijd in zijn woonplaats Newcastle (Engeland), omringd door zijn familie na een korte ernstige ziekte.

In 1976 scoorde John een wereldhit met ‘Music’. Dit nummer groeide uit tot de hymne van ‘Night of the Proms’, waar John al tijdens de eerste editie in 1985 te gast was. Sinds het begin van de concertreeks in Antwerpen maakt John integraal deel uit van de tour, met uitzondering van de twee jaar waarin hij Tina Turner begeleidde als musical director en leadgitartist.
 
John Miles is een muzikale uitdaging nooit uit de weg gegaan, en dat heeft voor onvergetelijke muzikale momenten gezorgd, waaronder zijn duetten met Andrea Bocelli (1995), Michael McDonald (2002), Sharon den Adel (2009), Anastacia (2012), Zucchero (1999), Emily Bear (2017), Lara Fabian (2007), Milow (2018) en Ronan Keating (2016).
 
Daarnaast verzorgde hij covers van onvergetelijke hits van Queen, Led Zeppelin, ELO, Miley Cyrus, Avicii en Van Halen. 

Naast zijn vrouw Eileen, met wie hij 49 jaar getrouwd was, laat hij een zoon en dochter en twee kleinkinderen na.

Na vele jaren was hij niet alleen een deelnemende artiest, maar voor velen een goede vriend op tournee. We zullen hem heel erg missen.

Related bio's:
John Miles
Tags:
John Miles
Meer nieuws over: