Dé stemtest van Vlaanderen is terug

Dé stemtest van Vlaanderen is terug

© vtm
Dé stemtest van Vlaanderen is terug op vtm

Dé stemtest van Vlaanderen is terug. Een maand voor de Vlamingen naar de stembus trekken, lanceert VTM NIEUWS in samenwerking met hln.be een nieuwe editie van De Stem van Vlaanderen, voor al wie zich goed wil laten informeren voor hij het stemlokaal binnenstapt. In 2018 deden meer dan een miljoen Vlamingen deze online stemtest. Dit jaar geeft De Stem Van Vlaanderen de Vlaming naast een politieke match op elk niveau, zowel federaal, Vlaams en Europees ook een top 5 van de politici uit zijn of haar kieskring die het best bij hun gemaakte keuze passen. 

DE STEM VAN DE JEUGD: UNIEKE INKIJK IN POLITIEKE VOORKEUR VAN JONGEREN
Online vanaf maandag 13 mei

VTM NIEUWS geeft jongeren die nog niet kunnen gaan stemmen een eigen stem, en confronteert politici met de vragen en problematieken waar jongeren écht van wakker liggen. Want jonge Vlamingen tussen 15 en 18 jaar mogen nog niet naar de stembus, maar ze hebben wel een eigen stem. De klimaatacties die de afgelopen maanden ons land overspoelden zijn daar het mooie bewijs van.

Jongeren kunnen in aanloop van de verkiezingen hun mening laten horen via De Stem van de Jeugd, een afgeleide van de ‘volwassen’ stemtest. Dit initiatief komt er in samenwerking met jongerenorganisatie Wat Wat. Wat Wat is een platform van meer dan 70 organisaties die jongeren willen informeren en de weg wijzen naar advies of hulp.

Op maandag 13 mei volgt een groot debat met jongeren, dat online live te volgen is.  

HET STANDPUNT: POLITICI BEKENNEN KLEUR IN BEELD
Online vanaf maandag 29 april

Politici zijn het gewoon om hun visie mondeling toe te lichten. Maar wat als je hen vraagt om fysiek stelling in te nemen? VTM NIEUWS lanceert in het kader van De Stem Van Vlaanderen de online videoreeks Het Standpunt. 

In het Standpunt nemen 7 partijvoorzitters een positie in op een fysiek speelveld op basis van hun politieke overtuiging. De stellingen komen uit De Stem Van Vlaanderen. De fysieke oefening moet inzicht geven in hoeverre politieke partijen van elkaar verschillen… of net niet.

Related bio's:
Tags:
Meer nieuws over: