De 82e Boekenbeurs 2018 feestelijk geopend

De 82e Boekenbeurs 2018 feestelijk geopend

©
Zaterdag 27 oktober opende de 82e Boekenbeurs haar deuren.

Zaterdag 27 oktober opende de 82e Boekenbeurs haar deuren. Zesduizendnegenhondertachtig genodigden ontmoetten elkaar in Antwerp Expo tussen 90.000 titels op meer dan 70 stands. De Boekenbeurs vindt dit jaar plaats van zondag 28 oktober tot en met zondag 4 november en van donderdag 8 tot en met zondag 11 november in Antwerp Expo, met twee nocturnes, op vrijdag 2 november en donderdag 8 november. Zondag 28 oktober gaat de beurs open voor het grote publiek.

De Boekenbeurs ondergaat een 360° vernieuwing. Het vernieuwingstraject start in 2018 en loopt over drie jaar, waarbij elk aspect tegen het licht gehouden wordt. Dit jaar zal de vernieuwing al zichtbaar, voelbaar, tastbaar en hoorbaar zijn op volgende vlakken:
De inhoud centraal onder de noemer: Woord aan het Woord. De Boekenbeurs gaat terug naar de essentie, want zonder woorden geen boeken. En ook geen meningen. Meer specifiek in de onderdelen debat, kunst, literatuur en kennis komen toonaangevende stemmen, gerenommeerde schrijvers en experten uit binnen- en buitenland aan het woord.

Vernieuwde partnerships, bestaande samenwerkingen uitgediept. Dankzij een aantal nieuwe en verrassende partnerships waait er een frisse wind door de Boekenbeurs. Maar ook de trouwe partners worden niet vergeten. Ze maken meer dan ooit deel uit van het verhaal, op een vernieuwde manier.

• KU Leuven sluit haar deuren en opent ze op de Boekenbeurs. Science slams, Kinderuniversiteit, Universiteit Derde Leeftijd, een programma op Leerkrachtendag,… Je zal niet naast hun aanwezigheid kunnen kijken.
• Het RITCS brengt dagelijks nieuwe content in de vorm van Boekenbeurs-tv, live aan elkaar gemonteerd vanop hun stand.
• Foire du Livre en Boekenbeurs nodigen elkaars publiek uit. Een primeur: dit jaar ook aandacht voor het Franse boek op de Boekenbeurs. De Boekenbeurs trekt op haar beurt in februari naar Brussel.
• De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen stelt een draagbare tentoonstelling samen, die krijg je gratis bij aankoop van een kunstboek.
• Gezinsbond brengt haar leden en een eigen programma op de Dag van het Gezin naar de Boekenbeurs
• Plus Magazine cureert eigen podium tijdens Nacht van de Kennis
• Museum Plantin Moretus tekent present op de Dag van de Vormgeving
• VRT zet LangZullenWeLezen-trofeeën centraal tijdens live- uitzendingen vanop de Boekenbeurs
• Libelle herneemt, na groot succes van vorig jaar, de Libelle Gebaar-actie
• Flair, Feeling en Libelle opnieuw present tijdens nocturne Feel Good Friday met eigen programmatie
• Creatief Schrijven brengt al wat een beginnend schrijver nodig heeft op een dienblaadje in het Schrijfsalon
• Knack-dag = vaste waarde op de Boekenbeurs met een programma om u tegen te zeggen

Infrastructuur en uitstraling
Er wordt ook letterlijk aan de Boekenbeurs gehamerd en getimmerd. Antwerp Expo zet mee in op de vernieuwing, met grootse plannen. Met dit jaar alvast een opgefriste inkomhal 1 en een volledig nieuwe inkomhal 2.
De Boek-O-Drôme staat symbool voor het groeitraject, er is een Boekenbeursshop met unieke Boekenbeursproducten, en op de stand rond de generieke campagne Koop tijd voor een Boek vallen er mooie Boekencheques te winnen.

Communicatie en promotie
De Boekenbeurs én de bezoekers staan meer dan ooit centraal in dit nieuwe hoofdstuk. Zo schittert er maar één ster dit jaar op de affiche, en dat is de Boekenbeurs. Er is een volledig nieuwe website ontwikkeld, sociale media toeteren luid en trots over het Boekenbeursprogramma. Een boekenbeursbezoek op maat vindt de bezoeker in de Kinderroute en de Kunstroute.
Kortom: de vernieuwde Boekenbeurs verwelkomt je alvast met veel enthousiasme. Ontdek het volledige programma op www.boekenbeurs.be.

Related bio's: