Marijn Devalck keert na 7 jaar terug naar het theater

Marijn Devalck keert na 7 jaar terug naar het theater

© Uitgezonderd
Samen met Danni Heylen in Assisen 3

Enkele jaren geleden besliste Marijn Devalck om zijn theatercarrière 'on hold' te zetten. Nu staat hij terug op de planken in de nieuwste productie van Uitgezonderd.: ASSISEN 3 - DE WURGMOORD. 

"Regisseur Frank Van Laecke belde me voor Assisen. Ik leerde hem indertijd kennen als een stille figurant in de opera. Hij ontpopte zich later tot een geweldige regisseur en auteur. Als Frank me belt, zeg ik ja."

Na Assisen 1 en Assisen 2 brengt Uitgezonderd. opnieuw een nieuwe versie van het succesvolle format waarbij het publiek de jury is. Zij bepalen over schuld of onschuld van de beklaagde. 

Marijn Devalck speelt in Assisen 3 één van de getuigen van de moord op een waarzegster. 

"Wanneer ik een nieuw personage invul, heb ik de gewoonte in mijn eigen verleden te zoeken naar mensen die ik ooit ontmoette. Ik denk dat ik hem gevonden heb. Ik ben dan ook heel benieuwd of Frank eenzelfde beeld in zijn hoofd heeft voor dit personage."

Naast Marijn en vaste acteurs Francesca Vanthielen, Kürt Rogiers en Frans Maas vervoegen ook Danni Heylen, Steven Goegebeur, Sandrine André enLinda De Ridder de cast. 

HET VERHAAL
Kaartlegster Rita Celis werd door haar klant Raf De Graeve gewurgd.

De beklaagde bekende de feiten dus over de schuldvraag bestaat geen twijfel. Maar handelde De Graeve misschien uit onweerstaanbare drang ? Spelen er verzachtende omstandigheden waardoor de jury, U dus, hem toch nog kan vrijpleiten? Of is er zwarte magie in het spel ? Een extra lastige kluif voor openbaar aanklager Veerle Durieux en advocaat Gilles Colin, die hun privéleven en deze assisenzaak nog moeilijk kunnen scheiden. Spanning, ontroering en humor kleuren meer dan ooit deze ASSISEN 3 – DE WURGMOORD.

CAST

Procureur Des Konings Durieux: Francesca Vanthielen
Advocaat Colin: Kürt Rogiers
Voorzitter: Frans Maas
Slachtoffer Rita Celis: Danni Heylen
Beschuldigde Raf De Graeve: Steven Goegebeur
Getuige Roger Machiels: Marijn Devalck
Getuige Sophie Meulders: Sandrine André
Getuige Marcella De Weert: Linda De Ridder

INFO
Regie: Frank Van Laecke
Tekst: Frank Van Laecke en Peter Römer

Locatie: Theater Elckerlyc
Vanaf 12 maart tem 2 april (première op zondag 15 maart om 15u00)
Info & tickets: www.uitgezonderd.be