Zwierende servetten en ruim 60.000 bezoekers voor de 15de feesteditie van Het Schlagerfestival!

Zwierende servetten en ruim 60.000 bezoekers voor de 15de feesteditie van Het Schlagerfestival!

© Het Schlagerfestival
Wat een groot feest!

Sinds vrijdagavond wordt er weer 5 keer ‘geschlagerd’ in de Hasseltse Trixxo Arena, waar ruim 60.000 bezoekers, met een Covid Safe Ticket, uitbundig meefeesten op de 15de editie van Het Schlagerfestival. Op het podium in ’t midden, in een uitbundige zaal vol zwierende servetten, zorgen de artiesten met de liveband en dansers opnieuw voor een unieke sfeer. Het publiek wordt extra verwend, want naast de debuterende gastheer Luc Appermont is Kürt Rogiers ook van de partij, wat gecombineerd zorgt voor bijzondere momenten. “Het Schlagerfestival is één groot volksfeest, voor een breed publiek van verschillende leeftijden. Vooral de jaarlijkse instroom van jongeren, gecombineerd met onze trouwe bezoekers, is één van de succesrecepten. Met 365 bussen brengt het tienduizenden mensen op de been, die er samen één groot feest van maken”, klinkt het bij de organisatoren. Wie nog wil komen meezingen met o.a. De Romeo’s, Willy Sommers, Christoff, Jan Smit, Laura Lynn en de debuterende Raymond van het Groenewoud, kan dat nog op vrijdag 29 oktober 2021, want voor die voorstelling zijn er nog tickets. Meer info vind je op www.hetschlagerfestival.be

 

Complexloos 
Door de bekende omstandigheden hebben de fans van Het Schlagerfestival er ruim 1,5 jaar langer moeten op wachten, maar dit en komend weekend kunnen ze weer hun hartje ophalen in de Trixxo Arena Hasselt, waar de 15defeesteditie plaatsvindt. “Eindelijk kunnen we ons weer eens complexloos amuseren en luidkeels meezingen met Willy SommersChristoff en De Romeo’s”, klinkt het enthousiast bij een feestelijk geklede groep vrienden uit De Kempen. De Schlagerfestival-bezoekers komen niet alleen uit de Limburgse regio, maar uit gans Vlaanderen én Nederland, zeker nu Jan Smit op de affiche staat. “Wij komen uit Utrecht en hebben er een dagje Hasselt van gemaakt. De gezellige sfeer en de typische polonaises door de zaal. Dat herinner ik mij nog van de vorige keer. Voor ons is het leuk om Jan op zo’n manier aan het werk te zien en te ervaren hoe populair hij ook is in Vlaanderen”, klinkt het bij moeder en dochter. 
 
Schwung
Met veel schwung, aangemoedigd door het publiek, is het glas water van Bart Kaëll tijdens zijn ‘Marie-Louise’ één van de vele hoogtepunten, net als het ‘Waar zijn die handjes?’-moment van Yves Segers en de doortocht van Laura Lynn. Met haar debuutsingle ‘Je hebt me 1000 maal belogen’ lag ze mee aan de basis van het festival. “Ongelofelijk. Na de eerste editie had ik nooit kunnen en durven denken dat Het Schlagerfestival zou uitgroeien tot dit immens succesverhaal. Samen met mijn collega-artiesten ben ik blij dat we ons steentje kunnen bijdragen. Niet alleen op het podium, maar ook aan de zijkant zie ik hoe jong en oud geniet van de optredens en de unieke sfeer. Het is duidelijk dat we dit volksfeest allemaal ontzettend hard gemist hebben”, zegt Laura Lynn. 

Servetten 
Naast de heerlijke randanimatie, die bestaat uit o.a. een paardenmolen en botsauto’s, wordt het feestelijke karakter van de 15de editie nog eens extra onderstreept tijdens ‘Les lacs du Connemara’. Op het moment dat Wim Soutaer en Charles Van Domburg dit inzetten met het orkest, worden de witte servetten bovengehaald, waarna er een collectief zwaaimoment volgt. “Kippenvel. Dit is echt één van de mooiste dingen die we al hebben meegemaakt en gezien vanop het podium”, zegt het duo in koor. 

Raymond
Zelfs Raymond van het Groenewoud, het icoon van de Vlaamse muziek, weet ondertussen dat schlageren ook staat voor meezingen. Op zijn 70ste maakt hij maakt hij meteen een indrukwekkend debuut op Het Schlagerfestival. Met dank aan o.a. ‘Meisjes’, ‘Vlaanderen Boven’ en zijn heerlijke ‘Cha Cha Cha’ die er allemaal als zoetekoek ingingen. “Raymond past perfect. Hij zorgt zelfs voor extra sfeer, want iedereen stond keihard mee te zingen. Het was legendarisch”, zei een gelukkige feestganger, die ook lof en complimenten had voor Luc Appermont, die als gastheer-presentator zijn debuut maakte. Luc pakte moeiteloos het publiek in, samen met zijn voorganger Kürt Rogiers. Op sommige momenten zorgde de duo-presentatie voor vuurwerk en hilarische momenten. Vooral het meezinggedeelte met het publiek was een voltreffer. 
 
Op 23, 24, 29 en 30 oktober 2021 kan je in de Trixxo Arena Hasselt nog terecht voor Het Schlagerfestival. Voor vrijdag 29 oktober zijn er voor snelle beslissers die zin hebben in een feestje nog kaartjes. Meer info en tickets vind je op www.hetschlagerfestival.be 
 
Het Schlagerfestival is een organisatie van DPG Media en PSE Belgium. Het festival is enkel toegankelijk met een Covid Safe Ticket.