Véronique Leysen:Oranje is het nieuwe zwart bij Zeb

Véronique Leysen:Oranje is het nieuwe zwart bij Zeb

© Zeb
Maurice - of is het mörice - mixt Parisian style met trendy Scandinavische mode

Dit najaar gaat Véronique Leysen met haar Maurice Knitwear terug naar de essentie: de focus ligt op gezellige knits en sfeervol breiwerk, met fel oranje als trendkleur. Alles draait rond wollen truien en cardigans met gedurfde kleurencombinaties. Laat je maar helemaal gaan bij ZEB! Of zoals ze in ‘t Antwerps zeggen: doe Maurice zot!

Wie van kleur en knitwear houdt, mag zich in de handen wrijven. Véronique Leysen heeft alles uit de kast gehaald om geweldige stuks te creëren die u straks graag uit de kast zal halen. Haar inspiratie haalde ze dit keer niet enkel in Parijs, maar ook in het Hoge Noorden. Scandinavische mode is immers populair en als knitwear-brand is het logisch dat je de mosterd haalt waar het koud is. De ooit zo minimalistische Scandinavische mode heeft trouwens plaatsgemaakt voor felle kleuren en prints en daar is Véronique blij om. Het is een trendy, colour-blocking collectie geworden, die nu in de ZEB-winkels hangt.

De slagzin om deze collectie te omschrijven? ‘Authentiek en old fashion, maar tegelijk hip’, aldus Véronique. Een woord dat ons meteen te binnen schiet bij het zien van de collectie is ‘gezellig’. Meestal is dat geen woord waar fashionista’s of ontwerpers blij van worden, maar Véronique zorgt ervoor dat de wollen truien ook eigentijdse it-items geworden zijn. 

Maurice keert terug naar de essentie: bovenstuks die verbluffen. ‘We hebben geëxperimenteerd met breitechnieken en de felle kleuraccenten zijn zorgvuldig gekozen zodat ze opvallen maar vooral ook flatteren’, aldus Véronique. ‘En we hebben ook aan de silhouetten gewerkt, zodat het echt tijdloze kleding is om te koesteren. Niet te veel franjes, wel mooie vlindermouwen en subtiele lurex.’ 

Als we Véronique vragen hoe we haar knitwear moeten stylen om er zo heerlijk retro uit te zien als zijzelf dan zegt ze: ‘met een zwarte baret, de juiste make-up en een ruiten sjaal of handschoenen. Maar de truien lenen zich ook perfect om te combineren met een satijnen rok of broek die je nu overal in het straatbeeld ziet.’ Zelfs boven een geklede avondjurk kan je Maurice dragen volgens Véronique. Voeg een chunky cardigan toe en je komt met de meest formele kledij weg, zonder persoonlijkheid en klasse te verliezen.

 

Related bio's:
Véronique Leysen