Eline De Munck stelt nieuwe DEUX.-collectie bij ZEB voor

Eline De Munck stelt nieuwe DEUX.-collectie bij ZEB voor

© Zeb
Eline De Munck blijft haar inspiratie uit het Verre Oosten halen.

Science & nature, darkness & light, style & ambition. Eline De Munck blijft haar inspiratie uit het Verre Oosten halen. De bold prints maken plaats voor de symbolische lotusbloem en de felle kleuren worden vervangen door mosgroen, beige en aardetinten.

Als onderneemster in hart en nieren is Eline, net zoals vele anderen, heel creatief uit de hoek moeten komen afgelopen jaar. En laat ons eerlijk zijn, daar is ze met glans in geslaagd! Door die nieuwe kijk pakte Eline haar jongste DEUX.-collectie ook ietsje anders aan, met hoop in het achterhoofd. Het resultaat is heel uniek, verfrissend en zoals altijd very empowering.

Zo zien we één unieke print die er toch wel wat bovenuit springt: de lotusbloem. “De lotusbloem is een vertrekpunt in het boeddhisme, het staat gelijk aan iets nieuw. De mooie lotus groeit in een vuile, modderige bodem en bloeit uit tot één van de mooiste bloemen die er bestaan. Omdat het moeilijke tijden zijn voor iedereen, vond ik het toepasselijk om de bloem te verwerken in de collectie. Het is een teken van hoop”, aldus Eline De Munck.

Deze voorjaarscollectie kiest Eline bewust voor natuurlijke muted colors. Zo zien we mosgroen, beige, kaki en bruin terugkomen in verrassende ontwerpen. “Ik haalde veel inspiratie uit de natuur, om die challenge waar we nu mee te maken hebben op één of andere manier om te zetten in change. Want de lotusbloem bloeit uit tot iets wondermoois ondanks de omstandigheden waarin hij groeit. Ik vond dit een hele mooie mindset en kon bijna niet anders dan deze doortrekken in mijn collectie.

Back to basics dus! Al kom je niet veel basics tegen wanneer je deze voorjaarscollectie bekijkt, want heel de collectie straalt pure luxe uit. Elk item is een key piece (zoals de unieke jeans trench coat), dat je combineert met enkele basisstukken uit je kast. DEUX. blijft natuurlijk een merk voor de powerful business women onder ons, en dat zie je vooral in de designs. Zo zijn er verschillende blouses met speciale mouwen en een open rug, waardoor het die typische DEUX.-factor krijgt; business on the front, party in the back right? Daarnaast werd er ook veel aandacht aan de afwerking besteed, met high-end knopen en speciale cuffs maakt ook deze DEUX.-collectie weer één ding duidelijk: Eline means business.

Dus let’s get down to business met enkele prachtige pakken! Deze keer heb je keuze uit vijf verschillende deux-pièces waardoor je toch weer dat uniek design gevoel krijgt. Maar aan gewone black and white kostuums doet Eline niet mee. Zij koos resoluut voor een two-piece met artistieke verfspatten, eentje met een ballonbroek, een lurex kostuum en voegde losse riemen toe die de taille extra accenturen.

Een superstraffe collectie van een nog sterkere vrouw. Maar het strafste van al is dat de collectie super sustainable is. Vele stuks werden uit speciale, duurzame en gerecycleerde materialen gemaakt én voor sommige items koos Eline voor natuurlijke stoffen; zoals linnen en viscose. Een duidelijk thema met een nog duidelijkere boodschap, wij zijn alvast fan en kunnen niet wachten om deze voorjaarscollectie te ontdekken in de ZEB-winkels!

Related bio's:
Eline De Munck