Dit zijn de tien finalisten van Zomerhit 2022

Dit zijn de tien finalisten van Zomerhit 2022

© vrt
Wie zijn de gelukkigen?

De afgelopen weken kon je op Eén kijken Zomerhit. Er rest ons nog één aflevering: de finale.

Dit zijn de tien finalisten, in de volgorde waarin ze optreden in de show.

 

  1. Margriet Hermans – Lekker blijven hangen
  2. Jaap Reesema & Lea Rue – Code rood
  3. Niels Destadsbader – Ik neem er één
  4. The Starlings – Gold
  5. Maksim – Zonder mij
  6. Pommelien Thijs – Ongewoon
  7. Cleymans & Van Geel – Olivia
  8. Metejoor & Snelle – Kijk ons nou
  9. Berre – Say my name
  10. Regi & Emma Heesters – Zwaartekracht

 

De optredens die de tien finalisten gaven tijdens de eerste vijf Zomerhit-shows, kun je nog eens herbekijken op VRT NU.

Jij bepaalt wie wint

Radio2-presentatrice Caren Meyen belde met de tien gelukkigen die van het publiek een plaats bij de laatste tien kregen. Die waren natuurlijk allemaal laaiend enthousiast en het was overduidelijk: iedereen wil winnen. Dé Zomerhit scoren is voor een artiest een grote waardering, want het is het publiek dat kiest wie de grote favoriet is.

 

Het publiek en alleen het publiek bepaalt de winnaar. Stemmen op je favoriet kan per sms naar het nummer 6000, met als boodschap het nummer van de artiest hierboven. Je kunt in totaal twee keer stemmen, tot de lijnen sluiten op het einde van de livefinale op zaterdag 20 augustus. Een sms kost 0,50 euro. De tellers van de onlinestemming zijn opnieuw op 0 gezet, iedere finalist begint dus met een schone lei. Jij kiest wat voor jou dé Zomerhit van 2022 is. Op het einde van de liveshow worden de stemmen geteld en kennen we de winnaar.

Welkom in Blankenberge

 

De finale wordt komende zaterdag 20 augustus om 20.50 uur live uitgezonden op Eén en VRT NU en is ook integraal te beluisteren op Radio2 en in de Radio2-app. Naast de tien finalisten is ook Stan Van Samang van de partij met zijn Zomerhit uit 2015, Een ster. Vanaf 13 uur neemt Radio2 je mee backstage en ook via de sociale media van Eén en Radio2 kun je alles volgen.

 

De studio van Radio2 staat trouwens nog de hele week in Blankenberge. Kom maar een kijkje nemen tussen 10 en 20 uur. Alle finalisten komen langs om hun nummer nog eens extra te promoten én het live te zingen. Morgen, maandag 15 augustus, zijn als eersten Jaap Reesema & Lea Rue te gast, samen met The Starlings.

 

De Radio2-studio kun je elke dag bezoeken en ook de finale kun je live meemaken. De show is voor iedereen gratis toegankelijk, je hoeft geen tickets te reserveren. Je bent welkom aan de jachthaven, op de kruising van de Havenstraat met de Franchommelaan. Wie Blankenberge een beetje kent: dat is in de buurt van de paravang, het sierlijke bouwwerk uit de belle-époqueperiode dat dient als windscherm.

Zomerhit | finale | zaterdag 20 augustus, om 20.50 uur | op Eén, VRT NU, Radio2 en in de Radio2-app