Donderdag de laatste aflevering van Alloo bij de Wegpolitie 

Donderdag de laatste aflevering van Alloo bij de Wegpolitie 

© vtm
Agent Yann probeert zijn kalmte te bewaren.

In de laatste aflevering van Alloo bij de Wegpolitie van morgen, donderdag 17 december om 22.00 bij VTM, spotten agenten Yann en Jef een vrachtwagenchauffeur die zijn gordel niet draagt, goed voor een boete van 116 euro. De communicatie met de bestuurder is niet makkelijk: “Daarnet verstond de bestuurder perfect Engels. En vanaf het moment dat het over geld gaat, verstaat hij mij plots niet meer”, vertelt een zichtbaar geërgerde Yann. “De chauffeur is onderweg richting Engeland. Ik geloof niet dat je dan geen geld bij hebt. Dat is onmogelijk.”

De vorige aflevering van Alloo bij de Wegpolitie haalde ondertussen 649.000 kijkers en 26.9% marktaandeel (VVA 18-54, live+uitgesteld).

“Dit is een vreemd geval. Dit heb ik nog nooit gezien”, reageert agent Yann wanneer hij samen met collega Yves een voertuig met handelaarsplaten aan de kant zet. De nummerplaat die op het verzekeringsdocument staat, is niet de plaat die op de bumper hangt. “De vergunning is dus wel in orde, maar het is zijn nummerplaat niet”, aldus Yann. De agenten willen een nazicht laten doen, maar dat blijkt niet zo simpel.

Terwijl agenten Yann en Yves een routinecontrole uitvoeren op een parking in Oud -Turnhout, slaat Luk Alloo een praatje met enkele geparkeerde bestuurders. “Het kan een nieuw programma zijn: ‘Alloo op de Parking’”, grapt Luk. “Dan zou ik niet deze parking pakken, want die staat voor andere dingen gekend”, knipoogt Yann.

De afleveringen van Alloo bij de Wegpolitie zijn ook te (her)bekijken op VTM GO.

 

Related bio's:
Luk Alloo