Een Bertje voor Gertje (Verhulst) zijn veelzijdigheid

Een Bertje voor Gertje (Verhulst) zijn veelzijdigheid

©
Gert Verhulst valt in de prijzen.

Ze waren razend populair, werden tot 1996 uitgereikt, en dankzij comedian Bert Gabriëls worden de mensen die het voorbije jaar verdienstelijk waren opnieuw in de bloemetjes gezet met zijn ‘gouden Bertjes’. “Deze prijs past perfect in het kader van onze derde Eindejaarsconference (#Eindejaars), die ik samen met trendwatcher Jeroen Verdick (‘Hoe zal ik het zeggen’?) en de zingende krant Johnny Trash tot eind februari een 50-tal keer speel in Vlaanderen. De beeldjes zijn een gouden versie van mezelf, weliswaar in ’t klein (lacht), maar ze worden wel persoonlijk uitgereikt aan de winnaars”, zegt Bert Gabriëls geamuseerd. Het eerste beeldje werd door Bert uitgereikt aan Gert Verhulst: “Jij presenteerde een talkshow, je had je eigen soap en je hebt ook nog eens een eigen plaat uitgebracht zonder hond. Gert, wat heb jij eigenlijk niet gedaan het voorbije jaar? In de categorie ‘veelzijdigheid’ verdien jij niet alleen een onderscheiding, maar ook een !gouden Bertje’.” Gert Verhulst nam de prijs dankbaar in ontvangst. 

Vroeger had je inderdaad nog ‘De Gouden Bertjes’ en ‘Het Gala van het Gouden Oog’, maar de laatste jaren worden er geen prijzen meer uitgereikt aan mensen die zich het voorbije jaar op één of andere manier verdienstelijk hebben ingezet. Een eindejaar zonder award show, eigenlijk kan dat niet”, begint Bert Gabriëls het gesprek. “Goede tradities moet je in stand houden. Aangezien er dit jaar ook weer geen prijzen worden uitgereikt, heb ik beslist om het dan maar zelf te doen (lacht). Ik geef mezelf cadeau, in een kleine gouden versie, aan de mensen die dat volgens mij verdienen. Een gouden Bertje voor Gertje, want volgens mij is hij de terechte laureaat in de categorie ‘veelzijdheid’. Wat heeft Gert het voorbije jaar niet gedaan? Hij is producent, scenarist, presentator, acteur en zanger, die nu ook zonder hond een eigen plaat heeft gemaakt. Niemand kan alles, behalve Gert Verhulst”, die de prijs persoonlijk en dankbaar in ontvangst nam: “Schitterend. Ik ben er heel blij mee. In de jaren ’90 viel ik als jonge omroeper in de prijzen tijdens ‘Het Gala van de Gouden Bertjes’, dat op BRT1 werd uitgezonden. Ik weet nog niet waar ik het gouden Bertje van Bert Gabriëls ga zetten, maar ik vind daar wel een plaats voor.

In het kader van hun derde eindejaarsconference (#Eindejaars), die nog tot eind februari speelt in meer dan 50 zalen, gaan stand-up comedians Bert GabriëlsJeroen Verdick en Johnny Trash nog meer ‘gouden Bertjes’ uitreiken aan mensen die het voorbije jaar verdienstelijk waren of zich in de kijker hebben gespeeld. “Sport, cultuur, politiek, het zit allemaal in onze voorstelling, waardoor er genoeg kandidaten de revue passeren die we kunnen nomineren voor een 'gouden Bertje’. Overigens is onze eindejaarsconference de enige show waar we met geen woord spreken over corona. Beloofd!”, zegt Bert Gabriëls.

Meer informatie over de #Eindejaars van Bert Gabriëls, Johnny Trash en Jeroen Verdick, vind je op www.bertgabriels.be

Related bio's:
Bert Gabriëls, Gert Verhulst