Gert neemt definitief afscheid van Samson

Gert neemt definitief afscheid van Samson

© Studio 100
Samson & Marie zetten de traditie verder met nieuwe kerstshow

Afgelopen zaterdagavond was het dan zover: de allerlaatste Afscheidsshow van Samson & Gert in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Gert, al meer dan 30 jaar het geliefde baasje van Samson, heeft zijn plaats nu definitief afgestaan aan dochter Marie. De fans, jong en oud, waren massaal aanwezig om afscheid te nemen: de show kon op meer dan 150 000 bezoekers rekenen!

Deze laatste tour, vol Samsonhits van vroeger en nu, was een waardige afsluiter van het Gert-tijdperk, met een indrukwekkend showballet, kinderkoor en prachtig decor. Er werden maar liefst 90 Afscheidsshows gespeeld, voor en na de coronacrisis. Ondertussen brachten Samson & Marie al een nieuwe serie en muziek uit.

Samson & Gert is een gevestigde waarde in elk Vlaams gezin. De serie startte op 2 september 1990 en introduceerde meteen bekende gezichten zoals Alberto, Van Leemhuyzen en de Burgemeester. Het format verspreidde zich snel van serie naar film, muziek en shows. Samson & Gert hebben in totaal...

 • ... 797 afleveringen uitgezonden
 • ... 14 albums uitgebracht
 • ... meer dan 180 singles opgenomen
 • ... meer dan 44 unieke shows uitgebracht
 • ... meer dan 10.000 voorstellingen gespeeld
 • ... meer dan 2 miljoen bezoekers ontvangen tijdens die shows
 • ... een bioscoopfilm uitgebracht, goed voor 166.699 bezoekers
 • ... 23 weken in de Ultra Top 50 gestaan met de CD 'Hotel op Stelten'
 • ... meer dan 1,5 miljoen strips verkocht
 • ... meer dan 50 miljoen dozen koekjes verkocht
 • ... geen enkele nieuwe deurbel gekocht

Maar het afscheid van Gert is tegelijk een nieuwe start voor Samson. Op het einde van de show verschijnt Marie als het nieuwe baasje, en voor haar en Samson staan een hoop plannen op de agenda!

Kerst vieren met Samson & Marie
Zij zetten namelijk de kerstraditie verder met hun eigen Samson & Marie Kerstshow! Samen met Van Leemhuyzen, Alberto en de Burgemeester beleven Samson & Marie hun eerste avontuur tijdens de kerstvakantie. Vanaf 26 december 2022 op drie locaties: het Plopsa Theater in De Panne, de Elisabethzaal in Antwerpen en het Trixxo Theater in Hasselt. Samson keert met deze Kerstshow voor het eerst in meer dan 10 jaar terug naar de Elisabethzaal in Antwerpen, dè zaal waar de Kerstshow van de eerste editie in 1991 tot en met de 21ste editie in 2011 traditioneel plaatsvond.

Tijdens deze kerstshow van Samson & Marie ontmoet Samson een lief theaterspookje waar hij een geheime vriendschap mee sluit. Van Leemhuyzen en Alberto hebben geen weet van deze vriendschap en zijn bang voor het spookje. Ze besluiten hem te vangen. Hopelijk loopt het goed af voor Samson zijn nieuwe vriendje! Geniet van deze allereerste kerstshow van Samson & Marie met ook de burgemeester en het prachtig ballet!
 

De ticketverkoop voor de Samson & Marie Kerstshow start morgen om 10u!
Tickets & info op studio100.com/shows