Herbert Verhaeghe verrast met kerstalbum ‘Verwonderd’

Herbert Verhaeghe verrast met kerstalbum ‘Verwonderd’

©
Herbert Verhaeghe tovert de kerstmagie uit je luidsprekers met ‘Verwonderd’.

Of je nu gelovig bent of niet, de kerstperiode is voor heel wat mensen de meest sfeervolle periode van het jaar. Oude vetes worden uitgepraat, terwijl velen de bestaande familie- en vriendschapsbanden wat nauwer aanhalen. Die gedachte inspireerde Herbert Verhaeghe om dit jaar uit te pakken met een kerstalbum. ‘Verwonderd’ komt uit op 14 november en bevat 12 Nederlandstalige nummers die overgoten werden met een vleugje kerstmagie. Kerstmis met Herbert zal nog nooit zo muzikaal geklonken hebben.

“De laatste jaren vragen fans me vaak ‘Herbert, wanneer kom jij eens met een eigen kerstrepertoire?’ Toegegeven: ik heb heel wat sfeervolle nummers, maar echte kerstnummers, die ontbraken nog aan m’n repertoire,”steekt Herbert van wal. “Bovendien heb ik zo’n fijne herinneringen aan de kerstperiodes die ik als kind meemaakte… Ik wou absoluut die gezellige, warme sfeer in dat album leggen. Mijn producer Peter Keereman heeft dat goed aangevoeld. Samen hebben we een aantal intense maanden gewerkt aan ‘Verwonderd’. Ik ben zeer tevreden met het resultaat.”

‘Verwonderd’ bevat 12 parels die stuk voor stuk de sfeer van Kerstmis uitademen. Tegelijkertijd klinkt het album op en top Herbert. Die eigenheid bewaren was een hele uitdaging maar absoluut noodzakelijk: “Een kerstalbum maken: tot daaraantoe. Maar ik wou ook dat mijn fans het ‘Herbert-gevoel’ in de plaat zouden terugvinden. Daarom kozen we er bewust voor om bestaande nummers af te wisselen met eigen songs. Hoe dan ook: voor elk nummer op ‘Verwonderd’ hebben Peter en ik de koppen bij elkaar gestoken om te zorgen dat tekst, muziek en arrangement één sfeervol geheel vormen waarin ook de fans zich herkennen.” Wie ‘Verwonderd’ beluistert zal het moeten toegeven: al van bij de eerste noot zit de sfeer er ‘boenk’ op. “Er werden dan ook kosten noch moeite gespaard. We hebben gewerkt met echte strijkers, echte blazers, … Zoiets doen geeft de plaat net dat tikkeltje meer én komt de sfeer die we ermee willen uitstralen ten goede,” besluit Herbert.

‘Verwonderd’ van Herbert Verhaeghe is vanaf woensdag 14 november 2018 te downloaden via iTunes en verkrijgbaar als fysiek exemplaar aan de fanclubstand of via herbertverhaeghe.be.

Benny Neyman zorgde voor Herberts favoriete song op het album

 

Hoewel Benny Neyman al een aantal jaren overleden is, is hij toch aanwezig op ‘Verwonderd’. De laatste song op het album, ‘Kerstdagen Van Toen’ is één van zijn songs.“Ik kende het nummer niet en ontdekte het per toeval op YouTube,” vertelt Herbert. “Toen ik het nummer beluisterde, werd ik geraakt in het diepste van m’n zijn. De nostalgie die het uitstraalt is uniek. ‘Als kind vond ik die kerstboom al het mooiste wat er was, maar dat begreep ik later pas’ vat het hele nummer samen. Om het nummer nog meer ‘Herbert’ te maken, herschreef ik de tweede strofe. ‘Kerstdagen Van Toen’ is m’n favoriete song op de plaat geworden,” zegt Herbert met fonkelende ogen.

Omdat ‘Kerstdagen Van Toen’ Herbert zo wist te ontroeren besloot hij het nummer te voorzien van een sfeervolle videoclip. Met die clip – die na de Sint gelanceerd wordt – wil hij ‘Verwonderd’ visueel in de kijker zetten.

Intiem concert ten voordele van Het Ventiel

Kerstmis draait om naastenliefde; iets betekenen voor elkaar. Met die gedachte geeft Herbert op 21 december een intiem concert ten voordele van vzw Het Ventiel. “Het Ventiel wil zich richten op het organiseren van activiteiten voor personen met jongdementie. Vzw het Ventiel zorgt ervoor dat die mensen met wat eenvoudige hulp nog aan heel wat activiteiten kunnen deelnemen. Mijn schoonmoeder werd een tijdje geleden door deze aandoening getroffen en omdat mijn familie bij vzw Het Ventiel heel wat steun vond, wou ik met mijn muziek iets terugdoen.”

Het concert gaat door op vrijdag 21 december in Domein Maelstede in Kuurne. Voor 3594 PHP kan je genieten van een sfeervol concert bij het haardvuur, een walking dinner en een spetterend optreden van Herbert. De opbrengst gaat naar vzw Het Ventiel. Alle info op herbertverhaeghe.be

Related bio's: