Jill Peeters keert terug naar VTM en HLN voor meer dan weer

Jill Peeters keert terug naar VTM en HLN voor meer dan weer

© vtm
Jill Peeters keert terug naar het weerbericht op tv.

Daar is ze ‘weer’. Jill Peeters maakt na iets meer dan twee jaar haar comeback bij VTM en HLN. Vanaf maandag 21 februari 2022 keert Jill terug naar het scherm als weervrouw en klimaatexperte. Ze zal er afwisselend met haar collega’s Frank Duboccage en David Dehenauw het weerbericht maken voor VTM NIEUWS. Ze zal voor VTM NIEUWS ook duiding geven rond de thema’s weer en klimaat. En er is meer want Jill breidt haar rol verder uit en zal ook voor HLN.be online-documentaires maken over deze materie. 

Nicholas Lataire, directeur News City: “Klimaat en weer zijn van het grootste belang voor de Vlaming en dus ook voor de nieuwsredacties van News City. Mensen willen natuurlijk weten welk weer het vandaag is maar ook welk verband er is met het veranderende klimaat. Met vaste waarden Frank Duboccage en met David Dehenauw hebben we op dit moment al een ijzersterk team. Door daar nu Jill Peeters weer aan toe te voegen, zijn we ervan overtuigd dat we op het vlak van weer én klimaat journalistiek toonaangevend zijn in Vlaanderen en zelfs daarbuiten.”

Jill Peeters: “Het drama dat zich deze zomer heeft afgespeeld, met de overstromingen in ons land, hebben me nog meer doen inzien dat ik mijn verantwoordelijkheid wil opnemen. Er is nood aan iemand die op een heldere manier duiding kan geven bij de extreme dingen die gebeuren met ons weer en rondom ons, in de natuur. En als weervrouw sta ik daar op een bevoorrechte plek. Daarnaast heb ik de voorbije jaren steeds meer vragen gekregen over het extreme weer, over de klimaatverstoring, enzovoort. Het debat erover raakt óók vaak verstoord en gepolariseerd. Ik wil mijn kennis en expertise heel graag inzetten om een soort plek te creëren waar er geluisterd kan worden naar onderbouwde wetenschappelijke feiten. Dit wil ik doen met een oprechte bezorgdheid voor de urgentie van de enorme uitdaging waarvoor we staan. Maar ook met een motivatie dat we kunnen evolueren naar een mooiere wereld.”