Laatste rechte lijn richting Rode Neuzen Dag

Laatste rechte lijn richting Rode Neuzen Dag

© rode neuzen
VTM, Qmusic, HLN en Belfius tellen af naar apotheose van goeddoelactie op 29 november

Op vrijdag 29 november 2019 wordt overal in Vlaanderen Rode Neuzen Dag gevierd met als grote apotheose een live slotshow bij VTM en een groot muzikaal slotfeest met Rode Neuzen Dag XL in het Sportpaleis, georganiseerd door Qmusic. Na de speciale ochtendshow van Koen Wauters en Jonas Van Geel vanmorgen op Qmusic, wordt nu de laatste rechte lijn richting Rode Neuzen Dag ingezet en er staat heel wat op het programma.

Birgit Van Mol trekt door Vlaanderen voor Rode Neuzen Dag Magazine bij VTM

Van maandag 25 tot en met vrijdag 29 november brengt ambassadeur Birgit Van Mol elke dag om 19.50 heel wat pakkende verhalen in het Rode Neuzen Dag Magazine bij VTM. Ze spreekt met jongeren die het fysiek, sociaal of psychisch zwaar hebben en bezoekt Rode Neuzen Dag-acties in scholen. Stand-up comedian William Boeva gaat mee en verrast telkens een leerling of leerkracht. 

Birgit Van Mol“Ik heb zelf ondervonden dat er heel wat straffe jongeren rondlopen in Vlaanderen. Een aantal van hen was bereid om te getuigen om anderen die hetzelfde meemaken te helpen. Om samen ‘generation stronger’ te worden. Ik onthoud van de babbels dat het écht scheelt als je deelt!”

Plannen Qmusic: ochtendshow in Rode Neuzen Scholen, de Rode Neuzen Piano en Rode Neuzen Radio

Van 25 tot en met 29 november trekken Sam De Bruyn, Inge De Vogelaere en Wim Oosterlinck elke dag naar een Rode Neuzen School in Vlaanderen om daar van 6 tot 9 uur live hun ochtendshow te maken. Op 29 november wordt het een extra speciale uitzending: het Qmusic-ochtendtrio trekt naar ZAVO Campus Sterrebeekstraat in Zaventem mét de voltallige Vlaamse regering. Onder andere Ben Weyts, Hilde Crevits en Jan Jambon gaan er lesgeven.

Qmusic-dj Vincent Fierens trekt vanaf 25 november een week lang als straatmuzikant met een elektrische fiets door Vlaanderen om geld in te zamelen voor Rode Neuzen Dag. Achterop neemt hij een Rode Neuzen Piano mee en stopt hij elke dag op plaatsen waar een artiest of voorbijganger op de piano kan komen spelen. 

Vanaf 25 november is er ook elke dag Rode Neuzen Radio. Qmusic-duo’s Maureen Vanherberghen & Matthias Vandenbulcke (9 - 13u) en Bart-Jan Depraetere & Sarah Mylle (13 - 16u) draaien verzoekjes met een Rode Neuzen Dag-link, geven Rode Neuzen Dag-updates en schakelen live door naar Vincent Fierens met zijn Rode Neuzen Piano.

HLN zet volop in op regioreporters en geeft non-stop Rode Neuzen Dag-updates via liveblog

Het Laatste Nieuws blijft de komende week regioreporters inzetten die nieuws over Rode Neuzen Dag tot in de kleinste gemeente opvolgen. Ook de jongeren die Rode Neuzen Dag-reporter zijn in hun school blijven hun acties in beeld brengen. Op de slotdag kan iedereen via HLN.be de hele dag een liveblog volgen met al het Rode Neuzen Dag-nieuws in Vlaanderen. Onder het motto ‘alle beetjes helpen’ roept HLN zijn abonnees ook op om per sms 1 euro te doneren aan de goeddoelactie via het Rode Neuzen Dag-nummer 4666.