Lange sluitingen eisen hoge tol van bioscopen

Lange sluitingen eisen hoge tol van bioscopen

© Kinepolis
Door de impact van het Covid-19 virus zijn al de bioscopen gesloten

Door de impact van het Covid-19 virus, diende Kinepolis in de afgelopen periode al haar bioscopen te sluiten, veelal op initiatief van de nationale overheden. Afhankelijk van de duur van deze crisis, verwacht Kinepolis een aanzienlijke impact op de financiële resultaten van de Groep in 2020. In deze context heeft de Raad van Bestuur van Kinepolis Group beslist om aan de Algemene Vergadering van 13 mei 2020 voor te stellen geen dividend uit te keren voor het jaar 2019.

De impact op jaarbasis zal onder meer afhankelijk zijn van de duurtijd van de sluiting van de bioscopen in de landen waar Kinepolis actief is, de beschikbaarheid van content en de snelheid van het herstel van het consumentenvertrouwen. Zodra zij zicht heeft op de concrete impact, zal Kinepolis hierover berichten.

Het management van de Groep is ervan overtuigd dat zij, middels reeds genomen en nog te nemen maatregelen, over voldoende liquide middelen zal beschikken om deze crisis het hoofd te bieden.

De gezondheid van onze filmliefhebbers en medewerkers blijft onze absolute prioriteit en wij vertrouwen op het deskundig advies van de bevoegde autoriteiten voor wat betreft de duur van de maatregelen in voege.

Related bio's:
Tags:
Kinepolis