Mechelen maakt zich klaar voor Maanrock in het park

Mechelen maakt zich klaar voor Maanrock in het park

© Maanrock
Maanrock vind plaats in het park in Mechelen.

Ontspannen en coronaproof genieten van concerten, dj-sets, lekker eten en veel meer. Dat kan van 26 tot en met 29 augustus helemaal gratis op Maanrock in het park in Mechelen. Door onder meer te werken met het Covid Safe Ticket en druktebarometers zorgen Maanrock-organisator Mechelen Feest en Stad Mechelen ervoor dat zoveel mogelijk bezoekers de grote vakantie op een geweldige en veilige manier kunnen afsluiten.

“Maanrock in het park blijft een bijzondere editie van het stadsfestival, met unieke locaties in parken en op pleinen, maar verder zal de sfeer tijdens deze editie sterk lijken op de eerdere edities van Maanrock”, zegt Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest, dat Maanrock in het park organiseert. “Op de festivalterreinen hoeft het publiek immers geen mondmaskers te dragen of afstand te bewaren. Dat kan omdat we werken met het Covid Safe Ticket. Dat tonen bezoekers aan de ingang op de CovidSafeBE-app of op een print, samen met hun identiteitskaart. Iedereen met een geldig Covid Safe Ticket is dus welkom, zolang er nog plaats is op het festivalterrein. Vooraf reserveren is niet nodig. En betalen al helemaal niet, want Maanrock is naar goede gewoonte helemaal gratis.”

Je kan een geldig Covid Safe Ticket aanvragen als je ouder bent dan 12 jaar (geboortejaar 2009) en je

  • meer dan 2 weken volledig bent gevaccineerd.
  • een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden oud hebt.
  • een PCR-test liet afnemen, met een negatief resultaat. Dit resultaat is geldig op de dag van de test en twee dagen erna. Opgelet: het Covid Safe Ticket is pas geldig als het resultaat van deze test is opgeladen. Dat kan tot 24u duren.
  • een snelle antigeentest hebt laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat. Dit resultaat is geldig op de dag van de test en de dag erna. Opgelet: het Covid Safe Ticket is pas geldig als het resultaat van deze test is opgeladen. Dat kan tot 24u duren.

Wie jonger is dan twaalf jaar, hoeft geen Covid Safe Ticket te hebben om naar Maanrock in het park te komen. Bij twijfel, wordt bij de controle aan de ingang wel gevraagd naar een kids-ID. “We helpen bezoekers alvast op weg op maanrock.be”, zegt Kristof Calvo. “Daar leggen we bijvoorbeeld uit hoe je het Covid Safe Ticket kan opvragen, geven we een overzicht van locaties waar je coronatesten kan laten uitvoeren en geven we aan wanneer je ten laatste een test moet laten afnemen om jouw favoriete artiesten niet te moeten missen op Maanrock in het park.”

Ook voor alle andere praktische info kunnen festivalgangers vooraf terecht op maanrock.be. Onder meer de info over de extra fietsenstallingen aan de Kruidtuin en aan de Sint-Romboutstoren is te vinden op de website. Net als de informatie over de drankbonnen (te kopen en te gebruiken op elk festivalterrein), EHBO, toegankelijkheid en veel meer.

Druktebarometers
Vanaf donderdag staan er op maanrock.be en mechelen.be ook druktebarometers. Daarop kan je zien hoe druk het is op het festivalterreinen in de Kruidtuin, op de Wollemarkt, op het Cultuurplein, in de tuin van het Oh en in de Sinte-Mettetuin (Rommy’s Zomertuin op zondag).

“We werkten eerder al met deze druktebarometers om aan te geven hoe druk het was in het centrum en in de winkelstraten”, vertelt burgemeester van Mechelen Alexander Vandersmissen. “Die druktebarometers tonen of er nog voldoende capaciteit is (groen), of het al druk is (oranje) en dus misschien niet meer aangewezen is om nog langs te komen, en of de maximumcapaciteit is bereikt (rood). Het systeem werkte de voorbije maanden al vlot en werd erg gewaardeerd, want hierdoor konden mensen hun bezoek aan de stad beter plannen. Zo maakten ze dat bezoek aangenaam en veilig voor zichzelf en anderen.”

Ook tijdens Maanrock in het park kunnen mensen nu vooraf zien of er nog voldoende vrije plaatsen zijn op de festivalterreinen, en of er één of meerdere festivalterreinen al volzet zijn. Deze info wordt ook gedeeld via de sociale media van Maanrock en Stad Mechelen, zodat festivalgangers snel op de hoogte zijn wanneer de deuren van een festivalterrein opnieuw openen.

Specifiek voor de Kruidtuin wordt er ook rekening gehouden met potentiële wachtrijen. Daarom worden de poorten telkens twee uur voor het eerste concert geopend.

Animatie in de stad
Ook wie geen concert meepikt op een festivalterrein van Maanrock in het park, kan tijdens het laatste weekend van augustus heel wat beleven in Mechelen. Op vrijdag kom je tussen 18 en 21u De Kleine Goochelaar en Steltenact Big Roses tegen in de binnenstad. Op zaterdag zie je er tussen 17 en 20u Green Trees: steltenlopers die samen een mysterieus sprookjesbos vormen. Gameboy tovert dan ook de gekste gadgets uit zijn koffer, terwijl steltenloper Vier Seizoenen magische zaadjes uitdeelt. Zondag tussen 14 en 17u ontsmetten Jos & Jos iedereen in het centrum van kop tot teen met hun ontsmettingsbar en brengt All That Jazz de bekendste jazzhits op haar speciale fiets. Ook andere mobiele acts zorgen dan voor voor muzikale intermezzo’s: Va et Vient Majorettekorps en de bakfiets-dj.

Kristof Calvo: “Met dit programma zorgen we ervoor dat werkelijk iedereen die tussen donderdag en zondag in Mechelen is, kan meegenieten van de sfeer van Maanrock in het park. Tegelijkertijd ondersteunen we op die manier ook de handel en horeca, die het tijdens de coronacrisis zo moeilijk heeft gehad.”

“Eindelijk is het tijd voor Maanrock! Met zijn allen kijken we reikhalzend uit naar één van de hoogtepunten van het jaar in onze stad”, aldus nog burgemeester Vandersmissen. “Maanrock is de kers op de taart van een zomer waarin we onze stad stap voor stap hebben kunnen teruggeven aan de Mechelaars. Week na week zien we meer bedrijvigheid in de stad en ook de toeristen vinden terug hun weg naar onze stad: goed nieuws voor iedereen!”

De volledige line-up en alle info is te vinden op www.maanrock.be.
 

Related bio's:
Tags:
Maanrock