De eerste namen voor Maanrock 2021

De eerste namen voor Maanrock 2021

© Maanrock
#LikeMe en Arno worden de eerste namen van Maanrock 2021

De festivalzomer zal er dit jaar volledig anders uitzien. Toch blijven de bezoekers van Maanrock niet op hun honger zitten. De organisatie kijkt voorzichtig uit naar de 24ste editie van het Mechelse festival (27 t.e.m. 29 augustus 2021) en kondigt met #LikeMe, Compact Disk Dummies en Arno de eerste namen aan.
 
“We gaan Maanrock dit jaar dus moeten missen. Dat is heel jammer want er stond een topeditie in de stijgers. Maar Maanrock blijft een vaste waarde als groot gratis stadsfestival. We zijn volop bezig met een alternatief zomerprogramma 2020, dat weldra wordt voorgesteld. Tegelijk kan het aftellen naar Maanrock 2021 al beginnen. Het is geen toeval dat er nu al namen vastliggen. Met Mechelen Feest hebben we een duidelijk engagement genomen naar alle artiesten die op de planning stonden voor 2020. We laten niemand vallen en geven hen zo snel mogelijk een nieuwe kans om in Mechelen op te treden. Voor muzikanten en hun entourage is de coronacrisis een enorme domper. Door optredens te herbevestigen willen we hen zoveel mogelijk steunen in deze moeilijke tijden”, aldus Kristof Calvo, voorzitter Mechelen Feest

#LikeMe: entertainen en ontroeren over generaties heen

De Vlaamse musicalreeks ‘#LikeMe' groeide op korte tijd uit tot dé ontdekking voor jong en oud. De cast van de populaire Ketnet-reeks brengt Nederlandstalige klassiekers met een moderne twist. Nummers als ‘Meisjes’ van Raymond van het Groenewoud en ‘Porselein’ van Yasmine worden opnieuw meegezongen door heel Vlaanderen. Met het nieuwste nummer ‘Laat ons een bloem’, origineel van Louis Neefs, combineert #LikeMe een zomers lied met een relevant thema. Verwacht een groots meezingfeest voor alle generaties.
 
Compact Disk Dummies: terugkeer naar Maanrock met een nieuw album

De Compact Disk Dummies speelden in 2016 al voor het Mechelse publiek. De band is bekend van de dansbare tracks ‘Silver’, 'The Reeling', 'Satellites’ en 'I Remember'. Eerder dit jaar ontvingen de twee broers de MIA voor Best Dance. Half mei brachten ze hun nieuwste album ‘Neon Fever Dream’ uit. In 2021 keert de band terug naar Maanrock om hun nieuwe plaat los te laten op Mechelse bodem.
 
Arno: een explosieve combinatie van blues, rock en chanson
 
In 1986 gaf Arno het startschot voor zijn solocarrière met zijn debuutalbum 'Arno'. Vandaag is deze 71-jarige artiest een muzikaal fenomeen in België en Frankrijk. Bekende nummers zijn ‘Oh la la la’, ‘Putain Putain’ en ‘Les Yeux de ma mère’. In 2019 kreeg hij de Lifetime Achievement Award op de MIA’s. Afgelopen jaar, op zeventigjarige leeftijd, breidde hij zijn oeuvre uit met het album ‘Santeboutique’. Arno staat bekend om zijn krachtige, explosieve optredens in combinatie met de charme en intensiteit die hem typeert. 

Related bio's:
#LikeMe, Arno Hintjens