Niels Destadsbader wordt peter van KickCancer

Niels Destadsbader wordt peter van KickCancer

© Photonews
En hij trekt zijn loopschoenen aan.

Goed nieuws voor KickCancer, de organisatie die geld inzamelt voor onderzoek naar kinderkanker. Met de Brusselse zangeres Angèle had het fonds al een meter gevonden en met zanger/presentator/acteur Niels Destadsbader hebben ze nu dus ook een kersverse peter in hun rangen. En daar is de 33-jarige West-Vlaming heel trots op.

 

“Ik was gecharmeerd door de vraag en moest daar niet lang over nadenken. Kanker is en blijft een vreselijke ziekte die nog veel te vaak voorkomt, ook bij kinderen. Om het onderzoek naar hoog-risico kanker te financieren, kunnen alle beetjes helpen. Dus ook ik draag graag mijn steentje bij."

Het eerste wat Destadsbader zal doen, is deelnemen aan RUN TO KICK. Een loopwedstrijd waarbij mensen zich kunnen laten sponsoren. Hij roept ook al zijn fans op om hetzelfde te doen. Want hoe meer lopers, hoe meer geld er gebruikt kan worden voor het onderzoek naar kinderkanker.

Delphine Heenen, oprichtster van Kick Cancer en mama van een zoontje dat heeft gevochten tegen kanker, is in de wolken met hun nieuwe peter. “Het was snel duidelijk dat Niels een groot hart heeft, ook voor kinderen. Dat hij tijd voor ons maakt in zijn drukke agenda, betekent voor ons heel veel. Hij is bovendien iemand die veel andere mensen inspireert. Ik hoop dus dat hij veel mensen kan motiveren en overtuigen om mee te komen lopen. Want het geld is echt meer dan nodig. Er wordt vandaag veel te weinig geïnvesteerd in specifieke kankermedicijnen voor kinderen. KickCancer kan dus echt alle aandacht goed gebruiken.”

Wie - net als Niels - zijn loopschoenen wil aantrekken om geld in te zamelen voor de organisatie, kan zich inschrijven via www.runtokick.be. De loop vindt plaats op 26 september om 11u aan het Atomium in Brussel. 

Meer info over de organisatie vind je op www.kickcancer.be.

Related bio's:
Niels Destadsbader