Pollstar nomineert Sportpaleis Antwerpen voor International Venue of the Decade

Pollstar nomineert Sportpaleis Antwerpen voor International Venue of the Decade

© Photnews
Nominatie voor het Sportpaleis Antwerpen

Pollstar is al meer dan 40 jaar één van de belangrijkste vakbladen gewijd aan de wereldwijde concertindustrie. Op 15, 16 en 17 juni organiseert het vakblad ‘s werelds grootste bijeenkomst van live entertainment professionals. Op de conferentie worden dit jaar voor de 32ste keer ook de Pollstar Awards uitgereikt. Één keer om de tien jaar worden ook ‘Awards of the decade’ uitgereikt. Samen met negen andere concertlocaties is het Sportpaleis van Antwerpen genomineerd in de categorie ‘International Venue of the Decade’ ! 

Volgens Pollstar danken de 10 internationaal genomineerde venues hun nominatie onder meer aan superieure talent boekingen, effectieve promotie van de events, hoogwaardige productie maatstaven en personeel, een uitstekende ervaring voor fans en artiesten en een consistent box office succes in de afgelopen tien jaar. De stemming verloopt tot midden mei en de winnaars worden vervolgens op 16 juni bekend gemaakt.

"Het valt nauwelijks te vatten dat dé referentie in de muziekindustrie het Sportpaleis voor de periode 2011-2020 nomineert bij de 10 beste concertzalen ter wereld (buiten de VS). We staan te blinken tussen de meest moderne en succesvolle arena’s, en dat voor een gebouw dat bijna 100 jaar oud is. Het betekent een erkenning voor een team dat al 25 jaar enerzijds keihard heeft gewerkt om deze unieke zaal op de muzikale wereldkaart te plaatsen maar anderzijds middels wel doordachte investeringen de destijds belabberde infrastructuur heeft omgebouwd tot een warme concertarena”, reageert Jan Van Esbroeck, CEO van Sportpaleis Group.

“Van alle genomineerde zalen zijn we ongetwijfeld de minst flashy arena, maar het siert de jury dat ze ook oog hadden voor wat het Sportpaleis uitademt. Op het vlak van sfeer, warmte, proximiteit, gezelligheid, authenticiteit, ... hoeft het Sportpaleis immers voor geen enkele arena ter wereld onder te doen. Wij zijn apetrots dat we Antwerpen, Vlaanderen en België ook op het vlak van concertinfrastructuur op de wereldkaart hebben geplaatst, nadat de concert- en festivalorganisatoren hetzelfde deden in hun domein. Dat deze erkenning ons nu net in deze crisis te beurt valt, levert ons een extra dosis energie om vol vertrouwen uit te kijken naar het moment waarop we ons trouw publiek massaal kunnen omarmen en die unieke onderlinge verbondenheid opnieuw kunnen waarmaken. We kijken daarom hoopvol uit naar de beslissingen van het overlegcomité van morgen"
 

Related bio's: