Pommelien Thijs wint Zomerhit 2023

Pommelien Thijs wint Zomerhit 2023

© Vrt
‘Erop of eronder’? Absoluut erop voor Vlaanderens favoriete zangeres

Erop of eronder’ is door het Vlaamse publiek verkozen tot dé hit van de zomer van 2023. De 22-jarige Pommelien Thijs ontving de Zomerhit-trofee tijdens de grote liveshow op VRT 1, Radio2 en VRT MAX. Tienduizenden mensen kwamen meezingen en hun idolen toejuichen in Blankenberge.

 

Tien toppers streden in de finale een spannende strijd. Al dagen werd er gespeculeerd welke artiest met de felbegeerde Zomerhit-trofee naar huis zou gaan, maar niemand kon het écht voorspellen. Welk nummer gekroond werd tot populairste zomerdeuntje, lag in handen van het publiek. Door te stemmen via VRT MAX kon jij mee bepalen wie Zomerhit 2023 won. Pas wanneer de deurwaarder elke stem geteld had, was de winnaar bekend.

 

Pommelien Thijs zette haar eerste stappen in de media toen ze nog maar negen was. Haar grote doorbraak kwam er met de rol van Caro in #LikeMe. Al snel scoorde ze ook al solozangeres, met hits als ‘Nu wij niet meer praten’, ‘Meisjes van honing’ en ‘Ongewoon’. In mei 2023 pakte VRT MAX uit de met de fictiereeks Knokke Off, waarin Pommelien de hoofdrol vertolkte. De serie werd een enorm succes. Tijdens de zomer moesten concertorganisatoren extra maatregelen nemen omdat Pommelien enorme massa’s fans op de been bracht. De zangeres en actrice rijgt dus het ene succes aan het andere, met als climax het scoren van dé Zomerhit van 2023.

 

Pommelien Thijs: “Ongelooflijk merci allemaal! Dit is waanzin. Ik heb ongelooflijk lieve en enthousiaste fans. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Dank jullie wel!”

Related bio's:
Pommelien Thijs