Q-Beach House volledig plastiekvrij

Q-Beach House volledig plastiekvrij

© Q-music
RADIOZENDER BRENGT MEXICO NAAR OOSTENDE MET VEEL LIVEMUZIEK EN VIER SUNSET CONCERTEN

Het Q-Beach House opent vanaf zaterdag 29 juni 2019 voor de 12de keer zijn deuren in Oostende. Nieuw dit jaar: het Q-Beach House zal deze zomer volledig plastiekvrij zijn. Dat kondigden Qmusic-dj’s Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe vanmorgen, dinsdag 4 juni 2019, aan vanuit Oostende in de Qmusic-ochtendshow bij Sam De Bruyn, Heidi Van Tielen en Wim Oosterlinck. Qmusic vervangt 125.000 plastieken rietjes, 60.000 plastieken verpakkingen van snoep en gadgets, en 15.000 plastieken bekers door duurzame alternatieven. Elke vrijdag of zondag wordt er ook geplogd op het strand van Oostende, waarbij ze al joggend het strand opruimen.

Qmusic-dj’s Maarten Vancoillie  en Dorothee Dauwe“Het strand van Oostende ziet er dik oké uit. We zijn ook van plan om het proper te houden, want het Q-Beach House zal dit jaar plastiekvrij zijn. We gaan geen plastieken rietjes, bekers en kommetjes meer gebruiken en we gaan volledig draaien op zonne- en windenergie.”

Heel de zomer lang - van 29 juni tot en met 1 september 2019 - zendt Qmusic live uit vanuit Het Q-Beach House en komen er heel wat nationale en internationale topartiesten langs. Zo zijn er in totaal vier Sunset Concerten, die later bekendgemaakt worden.

Robin Vissenaekens,  programmadirecteur radio DPG Media: “We kijken er elk jaar opnieuw naar uit om met Qmusic naar Oostende te trekken. Met het Q-Beach House staan we dichtbij onze luisteraars en kunnen we echt laten zien dat de zomer van ons is. Het is ook de eerste keer dat er in het Q-Beach House niets van plastiek te bespeuren is. Zo dragen we ook ons steentje bij.”

QMUSIC TOVERT OOSTENDE OM TOT EEN MEXICAANS FEEST

Qmusic staat deze zomer volledig in het teken van You Make The Summer. Het Q-Beach House zit voor de 12de editie in een gloednieuw jasje: Qmusic brengt Mexico naar Oostende, waarbij felle kleuren, piñata’s en cactussen niet mogen ontbreken. De radiostudio in Mexicaanse stijl bevindt zich op de eerste verdieping van de Haciënda, waar de Qmusic-dj’s live radio maken van 06.00 tot 22.00 met uitzicht op de zee, het strand en het terras. Aansluitend aan de radiostudio is er het podium voor optredens. Op het terras kan iedereen elke dag van 10.00 tot 22.00 terecht voor een hapje, een drankje en (live)muziek. Elke vrijdag wordt het weekend goed ingezet met een dj-set tijdens ‘Thank God It’s Friday’.

NON-STOP ZOMERSE MUZIEK OP DIGITAAL KANAAL ‘Q-SUMMER’

Wie niet genoeg kan krijgen van de zomerse sfeer kan vanaf nu ook luisteren naar ‘Q-Summer’, een digitaal radiostation. Het extra Qmusic-kanaal brengt non-stop de beste zomerplaten. ‘Q-Summer’ is tot september 24 op 24 te beluisteren via de website van Qmusic, de Q-app en DAB+.

WEETJES OVER HET Q-BEACH HOUSE

  • 35.000 meter hout werd gebruikt voor de opbouw van het Q-Beach House
  • Er werd een record van maar liefst 2500 ton zand afgegraven om plaats te maken
  • 132.567 vijzen zitten in het Q-Beach House
  • Er werd 16 kilometer aan datakabel aangelegd
  • De opbouw duurde in totaal 843 mandagen
  • Vorig jaar trok het Q-Beach House in totaal 275.000 bezoeker

Q-BEACH HOUSE
VAN 29 JUNI TOT EN MET 1 SEPTEMBER 2019
OP HET STRAND VAN OOSTENDE TER HOOGTE VAN DE KEMMELBERGSTRAAT

 

 

Related bio's: