Recordopkomst voor zevende editie Iedereen Klassiek

Recordopkomst voor zevende editie Iedereen Klassiek

© Klara
18.500 mensen vierden mee op de hoogdag voor klassieke muziek in Brugge.

Met een recordopkomst van 18.500 bezoekers voor de zevende editie van Iedereen Klassiek was Brugge vandaag opnieuw het onbetwiste epicentrum van de klassieke muziek. Het Concertgebouw verwelkomde 11.500 muziekliefhebbers; in de Brugse binnenstad genoten 7.000 mensen van shoppen, eten, zingen en dansen op de tonen van klassieke muziek.

Uniek dit jaar was de 'home delivery' van klassiek: enkele geëngageerde muziekensembles brachten een veelzijdig repertoire tot bij hen die er niet konden bij zijn op de feestlocaties: personen die verblijven in de Brugse ziekenhuizen of in zorgcentra in de stad. Op de Markt sneuvelden geluidsrecords met een 200-koppig pBone-leger (pBones zijn plastic trombones) aangevoerd door trombonecollectief Crossbones en aangevuurd door de urban soul en swing van MNM-DJ Brahim. In het Concertgebouw konden jong en ouder genieten van vaste waarden als 'Zot van Bach' (Bachs koralen door honderden kelen) en een zinderende symfonische finale met Brussels Philharmonic, maar ook van een feestelijke familievoorstelling en verrassende muzikale concepten met acrobatie, film en rozengeur. 

Zowel het publiek als organisatoren Klara, Concertgebouw Brugge, Brugge Plus en Stad Brugge kijken al uit naar een achtste editie van deze succesformule op zaterdag 31 oktober 2020. 

Chantal Pattyn, nethoofd Klara: "Iedereen Klassiek zorgde alweer voor een volkstoeloop. De basis van het succes is het feit dat ook mensen die niet altijd vertrouwd zijn met het repertoire hier aan den lijve ondervinden hoe aangrijpend het is om samen emoties te delen. Ik dank alle partners en het stadsbestuur voor de unieke samenwerking."

Katrien Van Eeckhoutte, algemeen directeur Concertgebouw Brugge: "Iedereen Klassiek is een uitgelezen moment om ons motto ‘Concertgebouw voor iedereen’ extra in de verf te zetten. Wie de weg naar hier nog niet gevonden heeft, doet dat vaak wel op een evenement als Iedereen Klassiek. En wie nieuwsgierig binnenkomt, gaat misschien wel weer buiten als een fan. Iedereen Klassiek is dus goud waard voor ons, niet in het minst omdat dit evenement elke editie opnieuw de kracht van samenwerken in de verf zet." 

Dirk De Fauw, burgemeester Brugge: "Ik geloof in klassieke muziek als bindmiddel. We zijn heel blij met een grote instelling als het Concertgebouw die klassieke muziek mee op de kaart zet en bijzondere inspanningen doet om mensen vertrouwd te maken met klassiek."

Related bio's: