DOUR 2022] Angèle en Flume zijn eerste twee headliners

DOUR 2022] Angèle en Flume zijn eerste twee headliners

© Jokko
Dour zal hun enige Belgische stop zijn deze zomer

We hebben aangekondigd dat Dour 2022 een XXL-editie wordt en dan kunnen we geen half werk leveren. Je bent dus gewaarschuwd: wie het hele festival wil meemaken, vanaf maandag 11 juli 2022, komt er niet met 5 dagen. Deze keer moet je er een hele week (vakantie) voor uittrekken. Op maandag 11 juli gaan we van start met Dour CampFest! Je kan je verwachten aan een waanzinnige warming-up op het ritme van soundsystems, de natuur en verrassingen in alle vormen en maten. Van 13 tot 17 juli volgt dan een ongeziene editie van Dour Festival. Daarvan geven we nu al de eerste namen mee.

Angèle, de nieuwe parel aan de Belgische kroon, bijt de spits af.  Ze is terug, en hoe! 4 jaar geleden was Angèle een rijzende ster en stond ze voor het eerst op Dour. Nu keert ze terug als de koningin van de Franstalige pop. Tijdens het enige concert dat ze deze zomer in België geeft, stelt ze haar nieuwe album Nonante-cinq voor, intussen al goed voor dubbel diamant. 

De tweede headliner komt eveneens alleen voor ons festival naar België. Flume levert de ene hit na de andere af en is een van de meest getalenteerde producers van zijn generatie! De muziek van de Australiër gaat de hele wereld rond, zowel fysiek als digitaal (FIFA, GTA), en toch lukte het hem om “indie” te blijven en met bijzondere artiesten samen te werken zoals Disclosure, de veel te jong gestorven SOPHIE, JPEGMafia en Toro Y Moi. 

Angèle en Flume, heerlijk om die als eerste namen te mogen aankondigen. Dit jaar staan er zo’n 250 namen op de affiche. Ze komen uit alle mogelijke genres en ze hebben één doel: samen met ons FEESTEN (en liefde verspreiden natuurlijk, want Dour is liefde).

Ideale brandstof voor dit FEESTJE komt van de techno acid van Amélie Lens, de moderne electro van de Duitse pionier Sven Väth, de liveset van een van de meest gewaardeerde technoproducers van het moment, Reinier Zonneveld, de futuristische muziek van Avalon Emerson en ook van de virtuoze dj Joy Orbison, de house van de uit Lyon afkomstige Folamour, en de fantastische disco, techno en house van twee producers uit Chicago, Honey Dijon en The Blessed Madonna

Nog meer FEEST met de underground drum and bass van SHERELLE, de avant-garde pop van Oklou, de melodieuze gabber van ascendant vierge en de psychedelische progrock en postpunk van het Engelse black midi. En het FEEST blijft doorgaan met de moderne, vertederende punks Sleaford Mods en de classy Britse saxofoniste Nubya Garcia

Ook de hiphop brengt een flinke dosis FEEST mee! De Engelse FLOHIO en de Amerikaan GoldLink brengen bijtende, kritische rap. De unieke flow van Princess Nokia combineert dan weer Amerikaanse trap en rap. Nog twee namen zijn OBOY, de nieuwe ster van de Franse rap, en Josman, die ook weer van de partij is.

Dit is nog maar  het begin van een lange lijst artiesten. Dour 2022 gaat XXL en mikt maar op één ding: FEEST, een hele week lang!

DOUREUUUH!

Info en tickets op tickets.dourfestival.eu

Related bio's:
Angèle Van Laeken, Flume