Ostend Beach Festival strijkt voor de 12e keer neer op het strand van Oostende

Ostend Beach Festival strijkt voor de 12e keer neer op het strand van Oostende

© Ostend Beach Festival
120 internationale artiesten op vier podia gedurende drie dagen

Wat begon als een ééndaags feest op het strand van Oostende, is vandaag uitgegroeid tot een volwaardig driedaags festival met internationale uitstraling. Ostend Beach Festival is als vaste waarde tijdens de drukke festivalzomer dan ook helemaal klaar voor zijn 12e editie! Met headliners als Bob Sinclar, Matador en Bilal Wahib is de affiche alvast mooi gevuld. Heel wat bezoekers zullen ook dit jaar weer afzakken naar Oostende om met de voeten in het zand 120 (inter)nationale artiesten aan het werk te zien, op vier podia, verspreid over drie volwaardige festivaldagen.

Van 8 tot 10 juli 2022 strijkt deze jaarlijkse hoogmis voor de liefhebber van elektronische muziek als vanouds neer op het vertrouwde “Klein Strand” in Oostende en wordt deze unieke locatie omgebouwd tot een echt festivaldorp. Voor het eerst in de geschiedenis van het Ostend Beach Festival zijn er drie volwaardige festivaldagen. De “Fissa Friday” trapt het festival weekend op vrijdagmiddag meteen stevig op gang. Waar het zwaartepunt tijdens eerdere edities voornamelijk op zaterdag en zondag lag, wordt dit jaar de vrijdag fors uitgebreid met een volledige line up. Zaterdag en zondag volgen dan sets van o.a. Roger Sanchez, Mattn, Klingande, Dj Ghost, Len Faki, MARCO BAILEY, Nico Morano, Pat Krimson, enz.

organisator Jan Mortelmans, aka dj Yamo: “Na een gedwongen beperkte editie vorig jaar, zijn we helemaal klaar om dit jaar opnieuw een volwaardig kwalitatief festival neer te zetten. Het is meteen ook de grootste editie uit onze dertienjarige geschiedenis. Met de line up op vrijdag mikken we specifiek op onze jongste bezoekers. Als dancefestival volgen we de trends en voorkeuren in dit segment al jaren op de voet en willen deze met onze programmatie volgen. Met artiesten als Bilal Wahib, Jebroer en Dikke zetten we hier verder op in.”

 

Duurzaam & ecologisch
Ostend Beach gaat er samen met Stad Oostende prat op om een voortrekker te zijn in het streven naar een duurzaam en eco-vriendelijk festival. Een duurzaam festival betekent ook een plastiek- en afvalarm festival. Daarom opnieuw de samenwerking met Goodless uit Deinze, producent van ecologische bekers. Er gaan geen bekers onnodig verloren maar ze circuleren vlot tijdens het festival, wat de afvalberg met liefst 80 procent verkleint. Overal op het terrein staan voldoende afvaltonnen en vuilbakken verspreid. Na afloop van het festival wordt de site volledig opgeruimd en gereinigd.

Octagon
Nagelnieuw deze editie is ook het brengen van de “Kasteel Rouge Octagon”. In samenwerking met Brouwerij Vanhonzebrouck wordt een authentieke, achthoekige houten Almhut, de “Octagon”, opgetrokken op de site. De Octagon vormt op “Clubbing Saturday” en “Classic Sunday” het decor voor een nieuw concept. Op vrijdag, zaterdag en zondag focust de programmatie voor de Octagon op de jaren 70-80-90 met oa. Jean S, Les Mecs Eclectics en Domien. Op zondag sluit A-bat de Octagon af met een technoset ter ere van zijn 30-jarige jubileum als DJ.

PRAKTISCH
Ostend Beach Festival
Klein Strand - Oostende
van vrijdag 8 tot en met maandag 10 juli 2022
 
alle info via www.ostendbeach.be

Related bio's: