RTBF stuurt Jérémie Makiese naar het Eurovisiesongfestival

RTBF stuurt Jérémie Makiese naar het Eurovisiesongfestival

©
En dat met de debuutsingle "Miss You"!

RTBF en Universal Music stellen met trots het lied voor waarmee Jérémie Makiese, winnaar van The Voice Belgique seizoen 9, België zal verdedigen op het 66ste EurovisiesongfestivalMiss You zal het Eurovisiesongfestival verleiden met zijn mix van pop, klassiek, hiphop en soul.

 

De song ging vanochtend in primeur op Vivacité, meteen nadien was Miss you ook op de VRT-radionetten te horen.

Op 15 september kondigde de RTBF de selectie aan van Jérémie Makiese, een groot nieuw talent en de winnaar van het seizoen 2021 van The Voice, om de Belgische kleuren te gaan verdedigen op het Eurovisiesongfestival 2022. Zes maanden later maakt de RTBF de titel bekend van het nummer dat Jérémie  Makiese op het podium in Turijn zal vertolken. Het nummer Miss You verleidt door zijn eigenheid en zijn harmonieuze mix van stijlen die een rake weergave is van de hedendaagse Belgische muziekscène.

 

Jérémie zelf situeert zijn artistiek universum tussen soul, gospel en R&B, maar vindt alle muzikale stijlen fascinerend. “Ik hou gewoonweg van muziek, da’s alles… En ik wil mensen bij elkaar brengen!” Jérémie schreef zelf de tekst en de muziek van zijn lied voor Eurovisie. Uit zijn vocale improvisaties ontstonden de melodische lijn en de eerste woorden, maar de volledige tekst en muziek kwamen tot stand met de medewerking van drie professionele figuren uit de nieuwe Europees-Afrikaanse popmuziek.

Een moderne en universele titel die verschillende genres en mensen samenbrengt

 

Jérémie bestempelt Miss You als een popsong met enkele klassieke klanken en wat hiphopritme waarin hij ook iets van soul legt. “Deze mengeling bewijst dat je alle stijlen op een harmonische manier kunt samenbrengen en tot een eenheid vormen. Ook dat is Belgisch, en het beantwoordt totaal aan wat ik ben!"

Related bio's:
Jérémie Makiese